Crêpes med kyckling, portabello, babyspenat- och valnötsfyllning

Idag bjuder jag dig på fyllda crêpes  med smarrig kyckling, portabello, babypenat- och valnötsfyllning. Jag gjorde (om jag minns rättnu) 20 fyllda crêpes... de var alla slut dagen efter! Crêpes åts till frukost, lunch och middag  av en viss person som heter Alexander, alltså, min kära make! 😉 Jag hann norpa två stycken till min lunchlåda! 😉  Här är recept på...

Crêpes med kyckling, portabello, babyspenat- och valnötsfyllning

Du behöver till crêpes(dubbla mått om du vill göra mer crêpes)
 • 6 ägg
 • 6 msk vatten (denna gång använde jag faktiskt kokosmjölk)
 • 3 tsk fiberhusk
 • ca 0,5 dl rapsolja
 • ca 1-1,5 tsk salt
... till fyllning (ca mått!)
 • färdigkokt/grillad/stekt kycklingkött, skuren i små bitar
 • portabello
 • babyspenat
 • grovhackade valnötter
 • finhackad chili (jag använder fryst från Findus)
 • salt peppar
 • majonnäs, hemmagjord (ta så mycket du behöver så att fyllningen blir krämig)
Så här gör du:
1. Blanda ihop ingredienser till crêpes, gärna med stavmixer, till en klumpfri smet.
2. Stek crêpes på medelvärme.
3. Skär portabello i små bitar. Stek i smör/olja/kokosolja.
4. Blanda ihop fyllningen, krydda med salt och peppar. Tillsätt majonnäs.
5. Fyll crêpes med kycklingröran och vira varje crêpes i plastfolje. Smidigt att förvara de i kylskåpet på det sättet!
Man kan också steka crêpes i smör till en fin stekyta innan servering. Så har vi alltid gjort med fyllda crêpes/pannkakor i Ryssland!
Print Friendly, PDF & Email

Postad i Lunch/middag, Paj, pizza, taco den av .
Profilbild

Om Svetlana Driagina

Snart 40-åring som ätit lågkolhydratskost i tre år. Har också ätit mejerifritt sedan januari 2012. Att ta bort mejeriprodukter bidrar att jag mår mycket bra både fysiskt och psykiskt. Troligtvis har för mycket intag av mejerier påverkat mig negativt…mycket depressions- och ångesttankar. Ser klart skillnad nu i min känslomässiga tillstånd - till det positiva! Stort plus är att jag inte längre överäter vilket lätt kunde hända med alla goda gräddsåser, vispad grädde och smarriga feta yoghurtar! Min matlagning baserar jag på smörsåser, hemmagjord majonnäs, tomatbas och kokosmjölk. Hoppas du kommer att gilla mina recept!

Kommentera