Borttaget inlägg

I morse skrev Anna-Maria Johansson ett inlägg som kallades "En LCHF-seglats i patriarkal motvind". Som ansvarig för sidan har jag bestämt att ta bort inlägget, även om det inte var helt självklart.  Inlägget kritiserade LCHF-texter, ur ett genusperspektiv. Inlägget fick många kommentarer, både ris och ros och Anna-Maria stod säker i det hon sa och utvecklade det hela vidare.

Det är viktigt att åsikter får luftas och debatteras så därför känns det inte helt rätt att ta bort det. Men det känns också fel när orden hårdnar och det är inte vad jag vill att Kostrådgivarna ska vara en arena för. Jag tycker det är viktigt att vi alla gör vad vi kan för att näthatet inte ska frodas utan istället minska.

Även om många av oss tycker att genusfrågan är viktig så är Kostrådgivarna en sida om kost och hälsa. Om du vill diskutera genus med Anna-Maria så har hon lagt upp texten på sin egen blogg, här.

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Reflektioner den av .
Profilbild

Om Pia Nyberg

Pia driver kostradgivarna.se och försöker hålla ordning på detaljerna och alla härliga skribenter. Ibland kommer ett eget inlägg men för det mesta består arbetet bakom kulisserna. Vardagen tillbringas med massera utanför Linköping, varmt välkommen till PIasMassage om du har vägarna förbi. (Mitt profilfoto: caba.se)

20 thoughts on “Borttaget inlägg

 1. Profilbild

  Jena

  Jag hann läsa inlägget, dock inte kommentarerna. Tycker i alla fall att det var ett trist val att ta bort inlägget, som det faktiskt inte var något fel på alls. Ta bort de hätska kommentarerna vid behov istället för att censurera ett seriöst inlägg...

 2. Profilbild

  Kareng

  Jag vet att det är upp till den som äger bloggen att välja om man ska censurera eller ej. Censur ger dock en mycket dålig eftersmak! Heder åt Anna-Maria som lagt upp inlägget på sin egen blogg!

 3. Profilbild

  Emma

  Håller med de första två kommentarerna och vill gärna tillägga att jag kan tycka att det är lite fegt att ta bort inlägget.

  Att skylla på eventuell näthat är också märkligt. Det är inte fel på provokationen, det är fel på reaktionen! Ta bort hatiska inlägg i så fall! Jag förstår att det innebär mer jobb, men viktiga frågor förtjänar att diskuteras!

  1. Profilbild

   Jena

   En helt bra poäng har du där. Det jag kan önska är att man skulle kunna diskutera en sak i taget. Kanske skriva ett eget inlägg om denna helt separata orättvisa? Bara för att man tar upp ett problem i samhället kan man inte belastas för att man inte nämner alla andra. Jämför följande diskussion:

   - Nu svälter de i Darfur
   - Ja, men... De har det ju faktiskt jobbigt i Syrien också

   Ja, det är jobbigt i Syrien också, men det tar inte bort det faktum att de svälter i Darfur, och kan inte heller innebära att man inte får diskutera att de svälter i Darfur. Förstår du min poäng?

 4. Profilbild

  Majoren

  Rätt beslut att ta bort genuspåhoppet mot LCHF-magasinet. Även om inlägget hade vissa poänger ur ett genusperspektiv så är detta en kost- och hälsoblogg, och är det något jag lärt mig om genusdebatter på nätet så är det att de oftast söndrar relationer och förpestar trevlig samvaro.
  Det finns som sagt andra forum för genusfrågor.

 5. Profilbild

  copecca

  Helt rätt enligt min åsikt att radera inlägget. Här lika som på många andra blogg vill man ju läsa kostrelaterad.. vill jag läsa genusrelaterad så loggar jag in till de sidorna som ägnar åt det.
  Orkade läsa bara början av artikeln när jag redan förstod att det var mer som höna av fjäder typ läsning....

 6. Profilbild

  Inläggsförfattare

  Anna-Maria kommer fortsätta skriva här. Ett snedsteg kan vi alla göra och man behöver inte bli halshuggen för det. Anna-Maria har inte heller fått specifika regler om vad hon får och inte får publicera på Kostrådgivarna så det skulle kännas orättvist om hon skulle sluta på grund av detta. Efter denna debatt kommer vi dock dra upp lite mer riktlinjer kring detta så vi tänker att innehållet ska vara åt samma håll iallafall. Vi lär oss alla saker med tiden och våra erfarenheter.

  Jag tänker att det är HÄRLIGT att vi har olika åsikter - tänk om vi alla tänkte likadant, vilken grå och tråkig värld!

Kommentera