Mål och motivation

Behöver du ett mål för att träna? Eller ger träningen i sig inspiration?

Själv drivs jag av att ha ett mål. Ett mål ger drivkraft framåt. Det ger motivation. Det ger också den extra energi som krävs för att genomföra det tänkta.

Vi drivs så klart av olika mål. För mig som gillar skidåkning, långlopp och resor är det ultimata en tävling utomlands.

Visst, Vasaloppet är också en resa. Med hårt underlag och skolmatsal som restaurang. Med nio tuffa mil varav stor del utan publik. De långlopp utomlands som jag åkt har massor av publik,  fina hotell, fantastisk mat, underbara vyer - och sol 🙂

I år blir det inget lopp fjärran iväg för mig. Det blir ett mellanår. Tiden räcker inte alltid till. Familj och barn har andra önskemål. Jag gillar att träna så jag kommer iväg ändå. Men utan den där riktiga drivkraften. Känslan av att ha något roligt att se fram emot.

Just därför är det redan klart att jag ska i väg nästa år. Loppet går på dagen exakt om ett år, första söndagen i februari. Det är König Ludwig Lauf som har sitt säte i Oberammergau i södra Tyskland. För att göra det extra trevligt kommer vi att vara en hel busslast skidåkare ner. Bo på fint hotell, äta utsökt mat och uppleva en härlig gemenskap.

Kanske är målet inte tävlingen i sig? Kanske triggas motivationen i gång av vetskapen att en trevlig resa väntar? Hur som ger det den där extra drivkraften som i sin tur ger ny energi.

Vill du följa med?

IMG_1873

 

 

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Mål och motivation

Kommentera