56kilos goda kesobröd

Jag har inget behov av att äta bröd längre men ibland är det både gott och praktiskt med ett bröd som passar in i en lågkolhydratlivsstil.
Detta brödet svängde jag ihop en februaridag och det har blivit väldigt populärt bland läsarna på min blogg 56kilo.se och jag ser det lite överallt nu. Ku!
Jag personligen mår bäst på att öka upp mitt protein och detta brödet har bra sammansättning.

Brödet brukar jag baka ut som ett scones, dvs dela i fyra delar. Delas brödet i fyra delar innehåller den 2 gram kolhydrater per del (som ju blir två skivor)

3 ägg
1/2 liten burk keso (125 gram)
Knappt 1 dl (5 msk) kokosnötmjöl (Aman Prana)
1 msk fiberhusk
4 msk kruskakli * (går att uteslutas men är bra för konsistensen)
3 tsk bakpulver
2 msk deodoriserat smält kokosfett
1 nypa salt

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda de torra ingredienserna först, mixa sedan ägg och keso med stavmixer. Det går bra att bara vispa ihop men då kommer kesokornen med. Platta sedan ut degen på bakpappersklädd plåt med fuktad hand till en sconesliknande platta, beroende på hur många bitar du vill ha ut. Jag delar min i fyra delar (20 x 20 cm). Strö eventuellt vallmofrön på. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Skär sedan i bitar.
Rosta gärna!!

Du kan även addera till 1 dl nötter/frön. Tex 1/2 dl hackade hasselnötter + 1/2 dl solroskärnor - blir jättegott!

* Kruskakli är vetekornets skaldelar och innehåller ytterst lite kolhydrater och har inga digerbara kolhydrater. Gluten från vetet kan hamna med skaldelarna även om själva skaldelarna inte innehåller gluten.

IMG_0819

IMG_0823

IMG_0826

IMG_0829

Print Friendly, PDF & Email

13 thoughts on “56kilos goda kesobröd

  1. Profilbild

   Inläggsförfattare

   Kruskakli innehåller 15 gram kolhydrater per 100 gram, hur mkt som är digerbara vet jag inte. Även om alla är digerbara blir det försumligt med tanke på att det inte väger någonting. Som sagt 1 bröd (två skivor) innehåller 2 gram kolhydrater och då har jag räknat det på att alla 15 gramen är digerbara vilket jag inte tror.

 1. Profilbild

  HelenaB

  Detta är ett toppengott bröd. Jag väljer kesella istället för keso. Jag orkar inte släpa fram mixern för att släta ut kesokulorna :). Hade inte heller kruskakli hemma men lite valnötter som jag hackade i. Det blev hur bra som helst. Detta är det första LCHF-bröd som jag bakat som inte smakar ägg eller omelett. Tack Åse!

 2. Profilbild

  Linda

  Hej
  Bästa brödet!
  Jag är dock en lat rackare så jag slänger i alla ingredienserna i en bunke och rör med en gaffel. Funkar fint.
  Sedan lägger jag smeten på ett bakpapper som jag sedan viker över och plattar ut. På så sätt blir jag inte kladdig och resultet blir perfekt!
  Tack för ett fantastisk gott recept!
  Trevlig helg!
  //Linda

Kommentera