Vinn ”Klaras bästa LCHF-recept”

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!
IMG_1062

Underbara Klara Desser har kommit ut med sina bästa recept - ett ”måste” att ha i köket! Maken Hans står som vanligt för den fantastiska fotograferingen som bidrar till att jag blir riktigt sugen att prova alla rätter, helst på en gång!

Klaras recept är återigen enkla, fräscha och naturligtvis, nyttiga. En hel del av recepten är utan grädde och mjölk vilket jag vet att en del av er läsare efterfrågar. Bland annat hittar du recept på flera såser och tillbehör. Just såser och tillbehör tycker jag är klurigt när jag vill undvika mejerier, jag har liksom kört fast på creme fraiche-varianter och coleslaw. Tack särskilt för dessa recept Klara!

IMG_1097Boken är intressant för mig som ju har många böcker inom LCHF men den är även lämplig för nybörjare inom naturlig kost. Till och med sidan 23 skriver nämligen Klara, som även är utbildad kostrådgivare, om varför vi ska äta denna mat. Några sidor är också lite av ett uppslagsverk för smarta livsmedel som vi speciellt bör fokusera på. Det finns förslag på allt från vardagsfrukostar till fullständiga festmenyer.

Själv vill jag som sagt prova allt men de tre som jag tänker testa på mina barn, som äter en liberal LCHF, är:

 • Kalkonkorvstroganoff
 • Chokladglass
 • LCHF-pasta med stekt kyckling

Jag som äter lite mer strikt och med så lite mejerier som möjligt kommer testa dessa huvudrätter inom kort:

 • Tom kha gai
 • Gurk- och avokadosoppa med stekta laxbitar
 • Indisk köttfärsgryta

Mina GI-Klara-böcker Ätblommor Innehåll

Jag var ett stort fan av Klara redan under min GI-tid då hon gav ut GI-böcker. När jag sedan startade den här sajten och hon hade gått över till LCHF var hon på min ”vill-ha-lista”. Och hon sa ja! Klart att recensionen är färgad av min Klara-dyrkan, man jag skulle ju inte ha den om jag inte gillade Klara från början.

Ett litet signum för Klara är att hon ofta garnerar rätterna med matblommor, alltså riktiga blommor som man kan äta. Himla trevligt tycker jag och något som jag ska försöka kopiera i sommar.

Jag är glad att det finns både innehållssida med olika kategorier (frukost, lunch osv.) men även en alfabetisk lista då rätters namn oftast fastnar i mitt huvud och jag har glömt var exakt jag  hittade den först.

IMG_1070

Och nu kära läsare kan jag meddela att Norstedts har skänkt tre stycken exemplar som jag får lotta ut här. Givietvis signerade av Klara! Så här gör du för att vara med i utlottningen:

 

 • För dig med Facebook: Klicka på Share nedan och skriv i kommentaren till detta inlägg ”Facebook”.

 

 • För dig med Twitter: Klicka på Tweet nedan och skriv i kommentaren till detta inlägg ”Twitter”.

 

 • För dig med e-post: Klicka på e-post-symbolen nedan och tipsa minst fem av dina vänner om denna bok och tävling, du skriver också in tavling@kostradgivarna.se som en av mottagarna så ser jag att du tipsat. Skriv kommatecken mellan e-postadresserna så kan du skicka till alla på en gång.

 

Och ja, du kan göra alla tre ovan och få tre vinstchanser. Vinnare dras nästa söndag (27/1 2013). Lycka till!

Print Friendly, PDF & Email

102 thoughts on “Vinn ”Klaras bästa LCHF-recept”

 1. Profilbild

  Tack för superfin chans att vinna läcker kokbok!!! Sååååå gärna jag vill vinna denna, behöver verkligen ny inspiration nu. Och vad är väl bättre då än en splirrans ny kokbok med glassiga läckra bilder 🙂

 2. Profilbild

  Gabriella Ekdahl

  Hejsan!
  låter som en mycket spännande bok! ska ge den till min fästman, jonas, som precis har börjat ett nytt liv mot en hälsosammare livsstil! med hjälp av LCHF :). Håller tummarna för vinst! Jag har gillat och delat på facebook:)
  Sköt om er! /Bella

 3. Profilbild

  Facebook

  En ny bok som denna hade verkligen piggat upp mej och gett mej en spark i baken. Hållt på med lchf länge men fått "återfall" och ska ta tag i att börja igen, imorgon till och med! Upptäckte även kostrådgivarnas hemsida i samband med detta så vinnare är jag nog ändå! Lycka till alla som tävlar! /Linda

 4. Profilbild

  Tina i Skåne

  "Facebook" 😉

  Älskar Klara Dessers recept.
  Denna bok med hennes bästa samlade är ett måste för ett gott, hälsosamt o varierat lchf-liv.
  Livet med lchf ska göras enkelt o färgglatt för att lyckas!

  Goda hälsningar

Kommentera