Vad krävs för att lyckas?

Give me fiveJag tror svaret kan sammanfattas med tålamod och livsstil. Jag hör ofta ”detta funkar inte, jag ger upp!” Ger upp och går över till vad? Vi vet ju att allt annat vi har provat innan inte fungerar, en del val har ju till och med skapat problemet. Inte kan det väl vara ett alternativ att gå tillbaka till något vi vet inte fungerar?

Många försöker att gå från något som inte fungerar till en metod. En rivstart. Nu minsann ska det göras ordentligt, gå snabbt… Jag har sett få som lyckas att gå ner i vikt utan en fungerande ätrutin. Jag har inte sett någon som lyckats hålla in vikt utan en fungerande trygg rutin.

Så vad krävs för att lyckas? Jag är övertygad om att du måste kunna tryggt äta utan ett allt för stort fokus. Att hitta en rutin som är din, något du inte kämpar för utan sättet du äter. Så som du ska äta när du är klar. Tryggheten om gör att du står still i vikt. När det sitter, utan att du tappar taget, då finns alla förutsättningar för att lyckas. För när du sen tar tag i viktminskningen och känner ”näe, nu ger jag upp” Så är det till denna ståstill-rutin du ger upp till.

Att gå ner i vikt, är för det flesta, ett tufft och hårt arbete med många uppoffringar. Det är något du gör under en period och sen förhoppningsvis inte gör om. Hur ska du sen leva de kommande 30-40 åren? Kan du inte det nu så kommer du troligtvis inte heller kunna lyckas gå ner i vikt, eller så går du ner men sen upp igen,

Så, tålamod och livsstil är nog den allra snabbaste vägen till att lyckas. Långsamt är nog den snabbaste genvägen av dem alla. Jag tror jag gissar rätt och jag säger att alla andra snabba rivstarter du tidigare har provat inte långsiktigt har resulterat i varaktig viktminskning… Så varför prova detta igen? Och igen? Och igen?

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera