Städat bland veckomenyerna

Nu har jag städat bland våra veckomenyer så jag hoppas ni hittar era favoriter lättare. Klicka på Recept i menyn och sedan Veckomeny.

Jag vill passa på att påminna om vår kock, Birgitta Höglund, som tipsar om en smidigare och godare vardag:

  • För att göra arbetet lättare, förbered maten som ska lagas till nästa dag. Sätt av en kvart varje kväll och förbered så mycket du kan, då går det riktigt enkelt att laga maten efter jobbet.
  • Grönsaker kan med fördel skalas och hackas dagen innan och förvaras i en burk i kylen.
  • Ta fram kött och fisk ur frysen, så får den tina långsamt i kyl. Som ett riktmärke kan du räkna med ca 100-150 gram kött eller 150-200 gram fisk per person. Om ägg ingår i ett fiskrecept kan du minska mängden fisk något.
  • Vill du ha en kall sås till maten, ja då blir den ju bara godare om smakerna får mogna fram till nästa dag.
Print Friendly, PDF & Email

Postad i Veckomeny den av .
Profilbild

Om Pia Nyberg

Pia driver kostradgivarna.se och försöker hålla ordning på detaljerna och alla härliga skribenter. Ibland kommer ett eget inlägg men för det mesta består arbetet bakom kulisserna. Vardagen tillbringas med massera utanför Linköping, varmt välkommen till PIasMassage om du har vägarna förbi. (Mitt profilfoto: caba.se)

One thought on “Städat bland veckomenyerna

  1. Profilbild

    Mallan123

    Tack för fina veckomenyer med jätte god mat och praktiska recept. Hjälper mig jätte mycket i vardagsstressen. På detta vis blir det hemlagad god mat till familjen varje dag.

Kommentera