Kycklingfavoriten och nötpanerad halloumi

I mellandagarna kom in första kombinerade kokbok/inspirationsbok ut och har till min glädje redan kvalat in på bl.a Adlibris topplista.
Mitt mål med boken var att dela med mig av min egen historia, hur jag lyckades komma ur mitt jojobantande men även med information, tips och tydliga råd visa hur man kan leva gott men samtidigt minska i vikt. Ja vi är alla unika, en del behöver laborera mer för att hitta sin optimala kost.

IMG_9983
Jag tänkte här bjuda på två av mina favoriter, lätta men goda recept:

Gorgonzolakyckling

4 portioner

4 kycklingfiléer

140 g gorgonzola
1/2. dl torrt vitt vin
1 purjolök
1 dl créme fraiche
1 dl grädde
1 ekologisk buljongtärning

Rensa kycklingfiléerna och stek dem i smör tills de fått lite färg. Salta och peppra.  Ta upp filéerna och låt ligga under folie. Strimla purjolöken och stek mjuk i smör. Tillsätt mejeri, vin och buljong och låt osten smälta ner. Lägg ner kycklingen igen och låt allt småputtra under lock i ca 10 minuter.
Servera med valfritt tillbehör och strö gärna lite valnötter över.

IMG_0090

 Hasselnötspanerad halloumi

2 portioner:

1 förpackning halloumi
1 dl finhackade hasselnötter
1 ägg
Blåbär

Vispa upp ägget, finhacka hasselnötter.
Skär halloumin i mindre skivor och doppa halloumin i ägget och sedan i nötterna. Stek på medelvärme i smör tills ytan fått min färg.
Servera med frysta tinade blåbär.

IMG_0080

 

Hoppas ni gillar recepten och kan anpassa dem efter era preferenser! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Kycklingfavoriten och nötpanerad halloumi

Kommentera