Om konsten att leva livet

Vissa tänkvärda ord bör helt enkelt få tala för sig själva. Till exempel dessa som sägs komma från Dalai Lama när han svarar på frågan vad som förvånar honom mest.

"Människan. Hon offrar hälsan för att hon ska tjäna pengar. Sedan offrar hon pengar för att få tillbaka hälsan. Och så är hon så angelägen om sin framtid att hon inte njuter av nuet. Följden blir att hon inte lever i nuet och heller inte i framtiden. Hon lever som om hon aldrig skulle dö. Och så dör hon utan att någonsin ha levt."

Image courtesy of ponsuwan at FreeDigitalPhotos.net

Image courtesy of ponsuwan at FreeDigitalPhotos.net

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Om konsten att leva livet

 1. Profilbild

  Farmor kaisi

  Tack för dessa (för mig okända ord), hoppas många har tid att stanna upp o tänka efter vad som menas! Tro eller ej men jag lever här o nu, o det är för jag vet att jag kommer aldrig att bli "rik" i den världsliga meningen. Tar vara på dagarna med allt det jag har, hälsan, LCHF-livsstil familjen, mitt viktiga jobb som jag är nöjd med, o jobbar så mycket som jag vill eller så lite jag vill, lyssnar på kroppen. Är stenbock o jag tror det är därför det är så viktigt med balance. Rättar munnen efter matsäcken. Det kan kallas visst mainfullness som är så populärt numera.På jobbet kan jag öka på växlarna när det behövs o när det är nån mening med det

  1. Cecilia Hedkvist

   Inläggsförfattare

   Det låter underbart! Att vara rik handlar om mycket mer än pengar, anser jag. Om livet bara skulle gå ut på att ha så mycket pengar som möjligt på kontot så skulle det väl vara ganska trist. Härligt att du har hittat en livsstil som du trivs med!

Kommentera