Årets bästa helg

Om det inte är årets bästa helg, så i alla fall en av de allra bästa. Jag syftar på ett träningsläger till Orsa Grönklitt. För exakt tio år sedan var jag med och startade detta. Då var vi sju stycken skidfantaster, en minibuss och en stuga. I dag handlar det om 70 stycken, en stor turistbuss, några privatbilar samt tio stugor.

Vi åker alltid så här i mitten av januari, dryga månaden innan Vasaloppsveckan. Torsdag morgon bär det i väg. Efter fikastopp, lunch och matinköp till respektive stuga, når vi Grönklitt alldeles i närheten av Orsa. Trots att mörkret redan inramar idyllen i detta skidparadis ger vi oss ut på ett kvällspass. Innan dagens höjdpunkt: Den i stugan första gemensamma middagen.

Vi äter, tränar och sover. Mycket mer orkar vi inte. Och detta är en av de trevligaste helgerna? Den oinvigda blir troligen konfunderad: Vari ligger nöjet?

 Bland det bästa vi vet är att träna. Här har vi till och med möjligheten att göra det två gånger på en dag. Mellan passen återhämtar vi oss. Vardagens bestyr har vi nämligen lämnat hemma 🙂 Och maten, den smakar som du förstår, såå fantastisk mycket godare efter ett träningspass. Sedan återstår kanske det viktigaste, gemenskapen med likasinnade.

Varje år går denna långhelg lika fort. Varje år har vi lika trevligt. På väg hem längtar vi redan till nästa gång. För att återigen uppleva en av årets bästa helger.

blogger-image-2011969307

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera