Vad äter du – egentligen?

Många äter LCHF och "LCHF" är ju inget registrerat varumärke så det går att kasta in ordet där man vill, för att locka till köp.

Vi kostrådgivare äter en naturlig LCHF vilket betyder att vi inte stirrar oss blinda på "netcarbs". Därför går de flesta så kallade LCHF-produkter i vanliga affärer bort (low carb-bröd, pasta m.m.).

Att hålla sig borta från produkter som dessa är oerhört viktigt för mig och mina kollegor. Jag har därför tackat nej till vissa företag som velat annonsera här på kostrådgivarna. Mycket surt för plånboken, helt klart, men jag måste kunna stå för det som skrivs här och inte bidra till att någon av läsarna köper produkter med onaturligt och skadligt innehåll.

För att hjälpa dig som också vill äta naturligt finns nu en ordlista under "Kostråd"  i menyn. Vassegoa!

Vår kollega Ingela Jönsson står också för en naturlig LCHF och säljer därför inte några produkter med onaturliga tillsatser och ingredienser i LCHF-butiken. Är du tveksam om något så har hon stenkoll. Är hon tveksam till en produkt som kunderna önskar köpa (t.ex. sötning) så säljer hon det, men med en tydlig varningstext. Det innebär att du som kund själv kan välja - men du blir inte lurad. Professionellt!

Apropå bröd från vanliga affärer så säljer LCHF-butiken ett märke som jag provat och som var fantastiskt gott. Det är Cecilias Broms Blending Bliss Mixer. Cecilia är konditor i grunden och har tagit fram fantastiska recept där man själv får tillsätta färska ägg, färsk mjölk m.m. för att slippa skräp som fiberfin, heläggspulver och mjölkpulver (se upp för dessa i andra LCHF-produkter!).

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Vad äter du – egentligen?

  1. Profilbild

    Ja det känns verkligen som att många försöker haka på trenden med LCHF och säljer allting som LCHF. Jag har ätit LCHF i 5 år, utbildad av Anna Hallén, och skulle aldrig köpa något påhittat LCHF-bröd. Jag är faktiskt också skeptisk till allt bakande med Bakerix, mandelmjöl m m. Det är säkert helt ok men inte om man ska gå ner i vikt. Dessutom triggar även LCHF-kakor och LCHF-bröd (hembakt) mitt "ät-begär". Det blir bröd-känsla, jag vill ha mer. Det funkar mycket bättre att bara äta rena produkter.

Kommentera