Turkisk frukost

Turkisk frukost på mitt sätt

Lättlagad frukost

Nu har vi bara några veckor kvar av höstens långsemester här i Alanya. Det har varit en fantastiskt varm och solig höst, så vi har njutit i fulla drag.

Mycket fokus på hälsa har det blivit, vi har tränat mycket och ätit så nyttig och god mat som möjligt. Inte så svårt här, med alla fantastiska råvaror.

Idag får du tips på en bra frukost på turkiskt vis. Den här har jag haft med i Hello Alanya Magazine nu i höst, en turisttidning som kommer ut på engelska och holländska. Här hittar du fler recept på min turkiska mat på LCHF-vis i krönikan "Swedish Chef in Alanya".

Moské i Alanya och Taurusbergen

En turkisk frukost är en riktigt fin start på dagen. Med olika sorters ostar, korvar, ägg, yoghurt, nötter och grönsaker till, håller man sig mätt halva dagen.

Gröna blad är populärt till frukosten här, det är vi ju inte så vana vid uppe i norr. Jag brukar köpa knippen av rucola, maché och bladpersilja på marknaden, de ger god smak och mängder av nyttiga vitaminer och mineraler till frukosten.

Vill du inte kliva upp tidigt och laga frukosten själv, så serverar många hotell och kaféer brunch, ofta till mitt på dagen.

Turkisk frukost på Mado

I juni nästa år kommer jag att ha min första matresa hit till Alanya, något många frågat efter. Jag kommer att visa deltagarna många av mina favoritställen och vi kommer också att laga en del mat tillsammans. Läs mer här om min "Smakresa i det turkiska köket".

Turkisk frukost på Willi's Kneipe

Här kommer en inköpslista på turkiska, på de ingredienser som ofta förekommer på mitt frukostbord. Skriv av den och ta med när du åker till Turkiet på semester nästa gång.

Då blir det lättare att köpa rätt saker när du går ut och handlar. En kopp starkt turkiskt kaffe får avsluta min frukost, det brukar jag njuta av på något av stadens kaféer.

 • Ost - Beyaz Peynir
 • Korv - Sucuk
 • Ägg - Yumurta
 • Smör - Tereyagi
 • Gurka - Salatalik
 • Tomat - Domates
 • Paprika - Biber
 • Valnötter - Ceviz
 • Oliver - Zeytin
 • Bladpersilja - Maydannoz
 • Machésallad - Portlak
 • Rucola - Roca
 • Jordgubbar - Cilek
Turkiskt kaffe

 

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Turkisk frukost

Kommentera