Söndagsmiddag på mitt sätt

Vitkål är en av de bästa grönsakerna som finns, det finns så väldigt mycket man kan göra med den. Jag har först nu på senare tid upptäckt detta och en av mina favoriter med vitkål är min vitkålsgratäng! Ett perfekt tillbehör som passar bra till kött. Idag bjuder jag på en ganska traditionell söndagsmiddag. Jag har använt ekologiskt kött, vill du veta mer om var jag köpt mitt kött kan du läsa här.

Rostbiff med vitkålsgratäng

Rostbiff med vitkålsgratäng 4 port

  • 1-1,5 kg rostbiff, gärna ekologiskt kött
  • salt och peppar
  • 15 dl strimlad vitkål (går bra att skära med en kniv)
  • 2 dl grädde
  • 3 dl riven ost
  • 0.5-1 dl riven parmesanost
  • salt och peppar

Värm ugnen till 125 grader. Krydda steken runt om. Stick i en termometer och stek i ugnen tills innertemperaturen är 60 grader. Då blir köttet rosa rakt igenom. (detta tar runt 1,5 timme). Förbered vitkålsgratängen under tiden.

Stek vitkålen i mycket smör. Krydda med salt och peppar. Lägg över vitkålen i en ugnsfast form. Häll över grädde. Sprid ut den rivna osten uppepå i ett jämnt lager. Avsluta med parmesanosten.

När köttet är klart kan du värma ugnen till 200 grader och gratinera gratängen tills den fått fin färg, ca 20 minuter.

Vill du ha den starkare kan du blanda i de kryddor du gillar, till exempel sambal oelek.

Det här är sista inlägget från mig den här veckan, men om du gillat det du läst får du gärna fortsätta följa mig på min blogg Vardagsliv med LCHF! Där finns många fler recept och tips!

Vitkålsgratäng

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera