Jag borde spärras in?

Brottsling. Smugglare. Vanvårdare. Det är inte utan att man börjar undra var man hör hemma egentligen. Vi lever just nu i ett samhälle som gör fullt normala människor med sunda värderingar till rena brottslingar.

Skickar du med barnen smör till skolan så får du smuggla in det. Vi ses vid stängslet kl 11, ta med bultsax så langar jag lite. Det har Livsmedelsverket sett till. Lagar du mat till dina barn på rena råvaror, utan tillsatser och undanhåller dem diverse olika gifter så vanvårdar du dina barn, kanske rent av misshandlar dem. Det påstår i alla fall diverse professorer och myndigheter.

Det finns till och med dietister som menar att du gör dina barn till sociala avvikare om du inte låter dem äta fikabröd, artificiell glass och en portion pasta eller ris varje dag. Sociala avvikare, det ger men för livet det.

Och är du gammal och har (o)turen att bo på ett hem av något slag så får du heller inte beställa hem egen mat om du är missnöjd med den som serveras. Fastän du är mer än vuxen, kapabel att fatta egna beslut och dessutom betala för dig. Nej, det är för det första en hygienisk hälsorisk och för det andra kan ju de andra gamlingarna också bli sugna. Uppror på hemmet alltså. Du riskerar att bli stämplad som upprorsmakaren nummer ett, bli anklagad för uppvigling, myteri, palatsrevolution.

Är du kvinna och lider av pms eller klimakteriebesvär och vill få tag på bioidentiskt progesteronhormon istället för cancerframkallande syntetiskt, ja då får du antingen ägna dig åt näthandel eller möjligen köpa det under disk i en affär du blivit tipsad om av en ”kompis” som också banat väg för inköpet.

Om du är satt på blodförtunnande läkemedel (råttgift, som Waran) så får du absolut inte äta fiskolja (omega3) samtidigt – då kan du nämligen dö. Av fiskoljan alltså, inte råttgiftet. Och det tar läkarkåren inget ansvar för. Samma sak gäller för övrigt om du vill trappa ner, eller gud sig förbjude, helt ta bort en medicin. Det verkar också vara en omöjlig, närmast brottslig tanke. Utan medicin dör… något. Vad vet jag inte.

Och bevisbördan ligger på dig, kom ihåg det. Det är DU som måste försvara ditt beslut, det är DU som bär ansvaret för dina handlingar. Det spelar ingen roll hur absurd tillvaron runt omkring är och vilka fakta du vilar dina beslut på. Att människor dör av hemska sjukdomar, otäcka mediciner och obehagliga biverkningar har inte med saken att göra. Det saknar nämligen all betydelse att ”samhället” i övrigt mår jättedåligt och du med dina val mår kanonbra. DU måste ändå försvara din rätt, kämpa för rätten att få äta vad du vill och ge dina barn

Jag funderar på om inte organisationen KRIS skulle kunna bredda sin verksamhet här. KRIS – de Kriminellas Revansch I Samhället… Nu även öppet för smörsmugglare?den mat du anser vara sund. Du måste helt enkelt acceptera att bli stämplad som kriminell om du vill försvara din rätt, och därmed riskera att få dö frisk!

Vart är världen på väg när det sjuka blivit norm och det friska en avvikelse? Var befinner vi oss när läkemedel inte längre tas fram för att göra oss friska utan snarare ”lagom sjuka” för att kunna medicineras resten av våra förhoppningsvis långa liv? Hur fel har vi hamnat när rena råvaror är hälsofaror medan processad, giftbehäftad, industriellt framtagen ”mat” anses nyttig? I vems intressen lever vi?  I vems intresse ligger vår hälsa? Ur led är tiden.

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Reflektioner den av .
Therese Renåker

Om Therese Renåker

Therese är den kloka kostrådgivaren som i sin dagliga verksamhet specialiserat sig på kvinnor och kvinnors hormoner. Med ett stort intresse för människans livsbetingelser i allmänhet och hälsa i synnerhet ger Therese oss perspektiv på vad som händer och sker i och runt omkring oss. Therese är verksam som rådgivare, utbildare, skribent och föreläsare med hemmabas i Norrköping. Egen blogg

8 thoughts on “Jag borde spärras in?

  1. Profilbild

    Jenny

    Bra inlägg men blir lite fundersam till biten som handlar om Waran. Tycker att du är lite ute och cyklar där. Håller med om att det är många som äter medicin i onödan, men skulle nog säga att Waran i många fall inte hör hemma i den ligan. Har själv ätit det efter en blodpropp pga p-piller, och då vågar jag påstå att det inte är en onödig medicin. Risken är faktiskt rätt stor att man dör av en blodpropp. O förstår inte vad du menar med att läkarkåren inte tar ansvar för att man kan dö om man äter fiskolja? Man får information om detta när man äter Waran så det är väl inga konstigheter? Visst förekommer det många tokigheter inom medicinen, men många glömmer bort att det faktiskt räddas liv också. Fattar att du vill peka på det som är fel men tycker ändå det är viktigt att man håller det nyanserat. Bra blogg ialla fall!!

    1. Therese

      Jenny, om du visste hur många klienter jag har som av sina läkare blivit "förbjudna" att äta fiskolja samtidigt som Waran. Läkare som också uttrycker att "om du ändå äter fiskolja så tar vi inget ansvar för din medicinering!" Jag vet att inte alla läkare har den här inställningen, men alldeles för många. Effekten blir att dessa människor (förstås) inte vågar äta omega3, en essentiell fettsyra som de flesta av de har, eller gradvis får, stor brist på. En brist som i sin tur inte gagnar dem det minsta eftersom det i sig självt är blodproppsbildande, inflammationsdrivande och så vidare. Jag menar inte att man ska låta bli Waranet, men jag tycker att man ska kunna äta omega3 också och ställa in dosen av Waran därefter.

Kommentera