Grönkål!

En läsare berättade att det fanns många fantastiska inlägg som varit under året (härligt!) men att det var ett grönkålssopp-recept som blivit en särskild favorit. Själv hade jag just köpt grönkål för första gången så detta var ett särskilt intressant tips för mig.

Nu när jag söker på recept här så hittar jag en soppa från vår kostrådgivare Gunnel Elfman-Ericsson här och hon skriver även om grönkål att förutom att innehålla  fibrer, C-och A-vitamin, kalcium och järn så är den miljövänlig och behöver "... inte flygas hit från andra sidan jordklotet. Den odlas på friland och klarar både minusgrader och frost."

Jag hittade också en grönkålsgratäng från Lena Larsson som låter spännande. Har du något mer recept på just grönkål?

Vi har fler inlägg och recept om grönkål - sök på ordet! Du söker genom att skrolla ner längst ner och skriver in ett ord, så här:

greens

Print Friendly, PDF & Email

Postad i KRG-INFO den av .
Profilbild

Om Pia Nyberg

Pia driver kostradgivarna.se och försöker hålla ordning på detaljerna och alla härliga skribenter. Ibland kommer ett eget inlägg men för det mesta består arbetet bakom kulisserna. Vardagen tillbringas med massera utanför Linköping, varmt välkommen till PIasMassage om du har vägarna förbi. (Mitt profilfoto: caba.se)

7 thoughts on “Grönkål!

 1. Profilbild

  mynlen

  Inte speciellt gronkals recept, men det ats mycket i holland. Dock da oftast som "stamppot" mosad potatis med kokt gronkal, blandat. Nu gar potatisen bort, men kokt eller wokad gronkal med flaskbitar ar ju gott ocksa. Hittade for ett tag sen ett recept pa chips av gronkal, sok pa natet pa "kale chips".

  Tror jag ska hamta gronkal nu i veckan, blev sugen pa soppan! tack!

 2. Profilbild

  Mynlen

  "problemet" med brysselkål är oftast att man kokar eller värmer den för länge. Då smakar det pyton. Men om man kokar dom nät och jämt INTE färdigkokta eller wokar dom kort (med lök o bacon t.ex.) är det godare än man tror.
  Dom ska förbli fräscht gröna, blir dom litet tja hur säger man "ledsen gröna" är det kört...

 3. Profilbild

  Ethel Loberg

  Men visst! Det var ju den soppan jag menade i förra kommentaren men uppgav fel receptgivare, Gunnel skulle det vara. Jag har detta recept med den fina bilden utskriven, tack för upplysningen då det är lätt att blanda ihop alla goda idégivare här på sidan.

Kommentera