Det jag hör, läser eller ser ofta, blir till slut en sanning för mig

Affirmationer

Barn har illustrerat affirmationer

Affirmationer är en hjälp att bibehålla och förbättra balansen i livet. De hjälper dig att skapa positiva känslor som leder till goda handlingar. Om du är lycklig ägare av en lamineringsapparat så kan du göra väldigt fina affirmationskort. De finns att köpa för några hundralappar på t.ex. Claes Ohlsson varuhusen eller motsvarande.  Köp till lamineringsblad i visitkortstorlek. Sen är det bara att låta fantasin flöda. Tanken är att en affirmation ska utmana något du behöver jobba med lite extra, få mer pepp kring, stärka dig och de ska skrivas i presens. "Jag är unik", "Jag är betydelsefull", "Jag är vacker", "Jag kan allt jag vill".  En affirmation är aldrig negativ. "Jag vill sluta röka" är inte bra, då skriver du istället "Jag är rökfri". Börjar du få inspiration?

När jag jobbar som kostrådgivare eller coach händer det att jag gör ett affirmationskort till mina klienter, som en extra gåva när vi börjar närma oss slutet av vårt samarbete, så de ska få något med sig på vägen när vi skiljs åt. Då kan det stå "Jag duger precis som jag är" eller "Jag lyckas med min viktiga förändring".  Skriv snyggt på datorn, lägg gärna på en färg på texten och sen kan du söka något hjärta på nätet eller hitta någon annan liten symbol som du kopierar in på kortet. Sen skriver du ut, klipper till så utskriften passar i det lilla laminatet och värmer det genom lamineringsapparaten - så har du ett fint affirmationskort att ha i plånboken, handväskan, fickan. De små laminaten gör att du får en fin ram runt hela kortet. Ett annat tips är att sätta dem vid datorn på skrivbordet där du ser dem ofta. Låt ditt undermedvetna registrera orden och påverka dig.

Dessa kort ska man titta på ofta, för hjärnan skiljer inte på fantasi och verklighet. Det du matar hjärnan med ofta, det tror den är sanning. Varför inte utnyttja den möjlighten för att få ett fantastiskt 2013. Eller gör dina egna julklappskort med affirmationer. Mamma kan få "Jag är världens mest fantastiska mamma", brorsan kan få "Jag är betydelsefull för min familj", maken kan få "Jag är snygg och omtänksam". Vem skulle inte bli oerhört glad för sådana personliga presenter med mycket tanke bakom.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera