Bokslut 2012 i företaget “Jag själv AB”

Drygt en vecka kvar av året 2012. För vissa ett stålande framgångrikt år, för andra kanske kantat av oro för framtiden, för ekonomin, tung sorg av olika anledningar. Min dotter har under åtskilliga tillfällen i år påkallat domedagen idag 21/12 2012 enligt Mayakalendern. Orolig, ängslig och igårkväll t.o.m. frågat om vi inte för säkerhets skull borde  "packa våra väskor". Lilla gumman, inte har hon tagit in att det faktiskt inte handlar om någon domedag, det handlar om en omstart, om en ny härlig tid och nya möjligheter som ligger framför oss. Oberoende av hur vi tär på jordens resurser, så tror jag ändå på ett fantastiskt 2013. Jag tror på mer mänsklighet, på reaktioner mot all tokstress vi utsätter oss för, mer glädje, mer kvalitativ samvaro oss människor emellan, ta vara på tiden och kärleken till varandra.

En gång för sådär 15 år sen satt jag och ojade jag mig över min situation då en av min mans kollegor hörde mig. Han kommer från Island där man lever med naturens krafter. Han är nu sedan länge bosatt i Uppsala. Jag kommer aldrig att glömma hans kommentar: "- Louise, det är för lite jordbävningar i det här landet, hur trygg ska du vara egentligen". Han tyckte jag skulle våga chansa mer och leva mer här och nu, resten brukar lösa sig.

Jag tycker du ska leta fram din finaste penna som är skön att skriva med. Själv väljer jag V-pen från Pilot som är en modern variant av gammeldags bläckpennor man fyllde från patron. Den har spets på framtill och man skriver så vackert med dem.  Likaså skapar det en kreativ tankeprocess hos mig. Sen skriver du på ett helt tomt papper utan ränder eller rutor så du kan både skriva och rita små figurer och symboler precis var du vill. Kanske små hjärtan i hörnen eller arga gubbar, glada solar eller vad just du har lust med. Du kanske föredrar tankekartor så som jag gör. Allt krångligt och svårt ritar jag tankekartor på, så minns min hjärna bilderna istället.  Sätt dig där du inte blir störd i en skön fåtölj och börja dokumentera.Hur blev ditt bokslut 2012 i Jag själv AB?
Skriv ner alla mål du uppnådde eller de delmål du uppnått i stor och smått, på jobbet och privat. Kanske en ny vikt, en bättre hälsa, högre sömnkvalitet, mer lustfylld träning, mindre värk, nya idéer du fått, vänner och affärsbekanta som har betytt mycket för dig och som säkert "öppnat nya dörrar" för dig. Nya spännande projekt som du blivit inblandad i och tankar kring hur det ska bli med dem. Är du samma person som för 1 år sen? Knappast!  Skriv också ner sådant du är mindre nöjd med som du behöver påverka eller utveckla. Har du tid samtidigt är det härligt att även skriva till vad du ska göra åt saken, vilka ev. kurser du behöver gå för att bli ännu bättre på att vara "Du själv", om du ska anlita en duktig kostrådgivare eller coach för att nå ännu ett steg mot ditt mål etc.

Är du egenföretagare är det förstås bra och viktigt att också skriva lite mer specifika dokument som affärsplan, budget etc. men det ingår inte i den här mysiga fåtöljstunden. För att påverka dig och dina drömmar inför 2013 kan du sen samla ihop alla reklamtidningar och foldrar innan du kastar dem i pappersinsamlingen efter julhelgerna och klippa ut bilder och symboler för vad du önskar dig av 2013. Sen klistrar du upp dem på ett ark som är minst A3 format (2 ihopsatta A4) - ungefär som ungarna gör på dagis när de gör kollage. Där har du dina drömmar och tankar synliggjorda. Är det ett nytt häftigt sovrum så klipp ut bilder av hur du vill att det ska se ut, är det några nya perenner i trädgården så försök hitta bilder av det på nätet som du printar ut, är det en fullsatt kurs du vill hålla så klipp ut bilder av en talare med fullt av folk som lyssnar, kanske du klipper in en bild av ditt huvud på kroppen på bilden eller en bild på dig själv i helfigur.

Julen 2013 bockar du så av vad som har blivit verklighet under 2013. Du kommer att bli förvånad 🙂

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Bokslut 2012 i företaget “Jag själv AB”

  1. Profilbild

    Hej Kikki, ja man behöver sitta ner ibland och bara stanna upp, tänka igenom hur året varit. Det går alltför fort. Min dotter hävdar att världen faktiskt snurrar fortare och fortare, tydligen inte en åldersfråga :-). Min dotter var visst inblandad lite här och var i mina texter...

Kommentera