Veckans meny börjar med korv

Jag heter Angelica och är en av dom som varit överviktig hela mitt liv och provat en massa olika dieter med varierande resultat. Men med LCHF har jag hittat hem, det har blivit min livsstil som passar mig väldigt bra. Första gången jag började med LCHF var i mars 2010, och det fungerade ganska bra. Men det var svårt att vara nästan den enda som åt den kosten, och ifrågasattes från olika håll, så det blev lite av och till. Sedan november 2011 har både jag och min man ätit LCHF och vi känner att vi mår bra av den här maten, oavsett om det gäller viktnedgång eller hälsa i stort. Jag har två små barn som i stort äter som oss, men med tillägg av mer kolhydrater, som pasta, bröd och godis än vad vi äter! 🙂

Jag delar gärna med mig av mitt liv, min mat och mina recept och började därför blogga under sommaren 2012 - Vardagsliv med LCHF. Nu har jag fått den stora äran att få gästblogga här hos Kostrådgivarna och bjuda på Veckans meny.

När jag lagar mat vill jag att det ska vara enkelt och snabbt, men fortfarande gott. Så den här veckan blir det snabba, lättlagade vardagsrätter, med lite extra till helgen. Varsågod!

Första rätten jag bjuder på denna vecka blir med korv. Korv brukar vara populärt bland barnfamiljer. Jag letar alltid efter en korv med högre kötthalt, det brukar också betyda mindre tillsatser och kolhydrater. Jag har helt övergivit korvar som Hot Dogs, till mina barns stora förtret, då de innehåller oförskämt lite kött.

Korvgryta med zucchini 4 port

  • 6 korvar med hög kötthalt (jag använde ICA salsiccia)
  • 1 gul lök
  • smör till stekning
  • 1 zucchini
  • 3 dl creme fraiche
  • 0,5 dl grädde
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 buljongtärning, ekologisk grönsaksbuljong

Hacka löken och skiva korvarna och zucchinin. Bryn löken i mycket smör. Lägg sedan i korven och låt steka en liten stund. Blanda sedan ner zucchinin. Rör ner creme fraiche, tomatpuré och buljongtärningen. Låt småputtra 5-10 min. Servera med grönsaker.

Korvgryta med zucchini serverad med avokado

Du hittar fler av mina recept på bloggen Vardagsliv med LCHF!

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Veckans meny börjar med korv

Kommentera