Var handlar jag bra produkter & ett pralinrecept

Chokladpraliner

Så var det dags för sista blogginlägget och då vill jag först och främst tacka för att jag fick vara här och gästblogga. Jag har haft superkul och jag hoppas att ni haft lika roligt som jag 😉

Jag får ibland frågan om var jag handlar och var jag hittar bra LCHF-produkter. Jag tänkte ta tillfället i akt och ge er lite tips och råd på var man hittar bra grejer (jag är inte sponsrad av någon affär utan gör detta för att hjälpa till). Jag kommer speciellt ihåg att jag tyckte det var svårt att hitta produkter när jag bodde i en liten stad och då kan det vara skönt att få lite tips.

När jag precis hade börjat göra recept så gick jag in på stora hälsokostaffärer och gymgrossister i Stockholm. De såg ut som fågelholkar när jag frågade efter sukrin och bakprotein. Idag är dessa varor standard i deras sortiment. Men då fanns det inte och jag beställde massor av varor via internet. Det gör jag fortfarande för internetbutikerna har bra service och håller hög standard.

Hälsokostaffärer - De flesta större hälsokostaffärerna (dvs kedjor som LIFE och Hälsokraft) har ett riktigt bra utbud av LCHF-riktiga bakprodukter som mandelmjöl, erythritol (sukrin och liknande), kokosfett, kokosmjöl, bakprotein och liknande varor. Om just din hälsokost inte har det så be de ta in produkterna. De större kedjorna har dessa i sina sortiment.

LCHF-butiken - Flaggskeppet på internet när det kommer till att handla bra produkter för oss som äter LCHF. Här finns allt och lite till. Snabb och bra service så här handlar jag massor. Jättebra att gå in på och bara botanisera. Jag köper massor av kokosfett och mandelmjöl från lchfbutiken.

Större matvaruaffärer (Coop Forum, ICA Maxi, Hemköp och Willys) - Här kan du också hitta det mesta för bakningen och matlagningen (det kluriga är oftast att hitta produkter för bakning i vanliga affärer). Min absoluta favoritaffär är Daglivs men den finns tyvärr bara i Stockholm (den saknade jag när jag under 2 års tid flyttade till Luleå). Den har ALLT.

Mindresocker.com - Här handlar jag allt mitt sukrin ( i alla möjliga former).

Butiker som specialiserat sig på choklad - Här kan man fynda och hitta bra choklad med hög kakaohalt och låg kolhydratshalt. Det går även att fynda choklad på stora matvaruaffärer.

Butiker med inriktning på utländsk mat - Här kan man hitta mycket roligt att experimentera med. Bra ostar, härliga nötter och det var här jag första gången hittade den osötade kondenserade mjölken.

Det var lite tips från mig. Jag avslutar min gästbloggsvecka med det bästa jag har att ge er  - ett litet recept :-). Hoppas vi ses snart igen, antingen här eller på min blogg!

Chokladpraliner till jul

Antal
18-20 praliner

Ingredienser
1 dl salta jordnötter
0,5 dl mandel
100 g mörk choklad (70% eller mer)
2 msk ekologiskt jordnötssmör

Beskrivning
1. Finhacka nötterna och rosta dem i en stekpanna.
2. Finhacka chokladen och vänd ner i stekpannan. Låt chokladen smälta på låg värme.
3. Tillsätt jordnötssmöret och rör samman allt till en smet.
4. Häll smeten i formar (antingen av papper eller silikon).
5. Ställ godiset kallt i några timmar så att chokladen får möjlighet att stelna.

Print Friendly, PDF & Email

Posted in Baka kakor, Godis. Tags: , , , , , on by .
Profilbild

Om Annika Rogneby

För 10 år sedan började Annika äta lågkolhydratskost och eftersom hon alltid älskat att baka blev det ett experimenterande som 2010 resulterade i boken ”Bakglädje med LCHF – baka utan socker och mjöl” ut. Den är unik då det är den första boken som innehåller LCHF-riktiga recept utan socker och mjöl. I dagarna kommer Annikas tredje bok, på temat Bakglädje, ut. I boken "Bakglädje och LCHF - Njutning utan socker och mjöl" bjuder hon på bakat men även en hel del fredagsmys med snacks, tilltugg och aptitretare. Hon fortsätter med lchf-riktiga, gluten- och sockerfria recept.

Kommentera