Tim 18 år om hårdrock, festande och LCHF

Hårdrock, festande och LCHF…

Kanske lite mindre vanligt för 18-åriga hårt tränande musiker att ha just de tre ämnena som absoluta favoritintressen. Men så har det blivit och så kommer det troligen vara ett tag till. LCHF är något jag varit väldigt intresserad av de sista två åren, sen jag började läsa om det.

Och om jag ska vara helt ärlig, så är anledningen till att detta jätteintresse och att hela LCHF-konceptet tilltalade mig, faktiskt ”rebellkänslan”. Känslan att ha världen emot mig, trots att man har rätt och ha möjlighet att överbevisa vem som helst som säger emot en… Haha, det är livet!

Men om detta ska vara underhållande måste man vara väldigt kunnig och redo att kunna ge svar på tal mot alla argument som slängs emot en, med både ren fakta och stark och tydlig logik. Detta har varit drivkraften för just mig, att kunna så mycket att ingen motståndare kan få mig på fall med hjälp av ord. All denna kunskap har jag samlat på mig genom att först läsa boken Matrevolutionen (som är en fantastisk bok för att öppna folks ögon) och sedan tvinga ur min kära mor Anna Hallén så mycket information det bara går. Till sist försöka få information från det allsmäktiga internetet… Som jag faktiskt upplever svårt i just detta ämne, eftersom man ser hur folks åsikter förvränger information. Men framför allt, eftersom LCHF inte anses som fakta av majoriteten. Därmed blir det underground att försöka hitta korrekt information om det.

Tim Hallén 18 år
Tim Hallén 18 år tilltalas av rebellkänslan kring LCHF

Hemma hos Hallén har det alltid varit hälsosam mat. Först ”Livsmedelsmärkets falska sanningsbaserad kost", senare GI och till sist LCHF. Så jag var redan fullt ”troende” och övertygad när jag började läsa mer om det.

Jag kände av effekterna när jag inte åt bra och rätt mat. Mådde sämre och presterade sämre på träning och i skolan. Som studerande kille med ADHD kände jag den drastiska förändringen i mitt huvud när jag åt rätt, att helt plötsligt kunna lyssna på en lärare en hel lektion och inte tappa koncentrationen efter några minuter.

När jag då började läsa om det och blev kunnig om vad som är bra för just mig och hur just jag borde äta, blev jag mer uppmärksam om de fördelarna med maten (jag är gjord för att äta) gav och de nackdelarna som jag fick av mjöl och gluten. Detta är något man märker på sina vänner också, när man observerar vad de äter. Något jag fortfarande inte kan stå emot att berätta för dem… något de är lagom trötta på. Det har blivit lite av en smårolig grej på min skola, då jag blir kallad ”LCHF-Maffian” när jag är ute och försöker övertala folk eller hamnar i diskussion med en lärare eller elev om vad människor är gjorda för att äta.

Trots att jag älskar rebellkänslan jag nämnde, hoppas jag dock verkligen att LCHF kommer växa och bli den allmänna sanningen, eftersom detta kommer innebära en lyckligare och mer välmående mänsklighet. Jag är övertygad om är att tiden är det enda hindret som är i vägen för att detta ska ske. Om något stämmer och är sant så är det alltid bara en tidsfråga tills världen accepterar det.

Tim Hallén 18 år

 

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Tim 18 år om hårdrock, festande och LCHF

 1. Profilbild

  Ethel Loberg

  Men va himla kul att läsa Dig Tim, och här ser vi att päronet faller inte långt från äppelträdet, hurra va roligt! Ja jag brukar tänka som så att det är nog nån annan än vi, som varit med nästan från början som får ro LCHF i land och med den friskhet Du Tim tar Dig saken an så känns det väldigt bra må jag säga. Jag säger som Pia här ovan, Heja Dig Tim! Och glöm inte, man kan inte misslyckas när man är bäst. Det rådet går jag efter när jag vill vara kaxig.

 2. Profilbild

  Carina

  Klok mamma, klok syster och nu också klok SON !! Jättekul att läsa, men blir genast lite ledsen när jag läser nedanstående inlägg från bekantskapskretsen på min fb-sida..:( I egenskap av "hjärtsköterska", har man möjlighet att skrämma många, tyvärr! 🙁

  "Man skulle kunna säja så här;
  Nu när nästan alla, många slutat röka
  (åtminstone är alla upplysta om hur farligt det är)
  Då borde ju chanserna för mig att behålla jobbet som hjärtsköterska oxå minska ?
  Så är det inte för när det inte är coolt nog att röka så har det blivit väldigt coolt att äta fett. Jag pratar om LCHF och det mina vänner ökar chansen för mig att jobba kvar forever.......:)"

Kommentera