Rejäl husmanskost

Om du lagat mat med färsk broccoli eller blomkål, släng inte stammen utan spara den och laga ännu mer god mat. Det jag använt sådana stammar till är LCHF-raggmunkar. I dagens recept har jag använt en broccolistam och vitkål.

Fläsk med löksås och raggmunkar

Fläsk med löksås och raggmunkar 4 port

 • 600 g bogfläsk
 • 3 gula lökar
 • 4-5 dl grädde
 • salt, peppar
 • 1 stam broccoli
 • 8 dl strimlad vitkål
 • 1 ägg
 • 2 dl grädde
 • 1 dl philadelphiaost
 • 2 msk fiberhusk
 • salt, peppar

Börja med raggmunkarna då de tar längst tid. Om du använder dig av stammar, ska du börja med att riva dem. Till vitkålen kan du använda en kniv för att skära strimlor. Vispa ihop smeten med ägg, grädde, philadelphiaost, fiberhusk och krydda. Låt stå och svälla i ca 10 min. Stek ca 12 ganska små raggmunkar, på mellanvärme. De kan vara svåra att vända så gör dom inte för stora.

Stek fläsket och krydda med salt och peppar. Lägg över fläsket i en form. Skiva löken och stek den, slå över grädden och låt småputtra en liten stund. Slå såsen över fläsket.

Bogfläsk med löksås

Du hittar fler av mina recept på bloggen Vardagsliv med LCHF!

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera