Österrike

Jag har nyligen besökt en plats alldeles underbar för oss som vill vandra, träna, äta utsökt mat, få service utöver det vanliga samt vill njuta av idel vackra vyer.

Platsen ligger någonstans mellan Zell am See och vattenfallet i Krimml och heter Neukirchen am Grossvenediger. Men antagligen kan beskrivningen kännas igen på de flesta byar och små städer där omkring.

Hotellet är familjeägt och väldigt måna om sina gäster. Morgonens frukostbuffé är enorm, något för alla. Kvällens 5-rätters middag är sagolik. Här är det närodlat som gäller och ofta helt ekologiskt. Av allra högsta klass. Kött, vilt, fisk, ägg, grönsaker, frukt, mejerivaror  kommer från trakten. Från hotellets egna trädgårdsland kommer kryddor och grönsaker. När jag åker därifrån berättar dottern att de som bäst håller på att ta hand om årets skörd för att förvara den inför vintern och nästa säsong av gäster som ska serveras den bästa mat.

Vad det handlar om är förstås tillgången på bra råvaror. Mat från grunden. Lagad med kärlek. Varje dag är speciell och varje dag anstränger man sig till det yttersta att tillaga råvarorna på bästa sätt.

För den som har dessa råvaror, och även kunskaperna att tillaga dem, är det förstås inga problem.

I alla fall har besöken på detta hotell inspirerat mig att utöka mitt egna trädgårdsland. I helgen frös jag också in kryddor. Inför vintern.

För egen del tycker jag att det viktigaste med kosten är att det är bra råvaror, givetvis ekologiska. Mejeriprodukterna är av det fetare slaget, köttet  är vilt, det finns alltid fisk som alternativ och givetvis ett stort härligt salladsbord. För mig har Österrike allt detta J Hit åker jag gärna igen. Snart.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera