Lyxlördag: Smoothies, kyckling och chokladkaka

Lördagar är en dag som man kanske vill njuta lite extra av. Idag ger jag tips på extra recept just för en njutbar lördag.

Till frukost kanske en god smoothie kan vara något?

Hallonsmoothie 1 port

 • 1 dl turkisk yoghurt
 • 0,5 dl grädde
 • 0,5 dl frusna hallon
 • 1 ägg
 • 1 krm vaniljpulver och
 • lite hasselnötsmjöl

Blanda allt med en stavmixer.

Det är också ett bra sätt att få i sig ett ägg om man har blivit less på kokta ägg. Hasselnötssmöret har jag i för att jag helt enkelt tycker det är så gott med hasselnötssmör! Till smoothien är det gott med en smörgås. Mitt favoritbröd är fröknäcket som jag brukar ha hemma.

Lördagar är ju också en bra dag att bjuda på middag, så dagens matrecept blir ett som passar perfekt för en trevlig lördagsmiddag. Det är ett av mina favoritrecept som jag gör regelbundet. Observera att jag ger er receptet för åtta personer direkt, så det är bara att bjuda in gäster! 🙂

Baconlindad kycklingfilé med krämig purjolökssås 8 port

 • 1,5 kg kycklingfilé
 • 2 paket bacon
 • 1,5 purjolök
 • 3 vitlöksklyftor
 • 2 små paket philadelphiaost (á 200 g)
 • 3 msk chilisås
 • 1,5 dl matlagningsvin
 • 4,5 dl grädde
 • ca 6 dl riven ost

Dela kycklingfiléerna i lagom stora bitar. Jag delar i två eller tre delar beroende på hur stora de är. Linda en baconskiva runt varje bit. Bryn runt om i smör. Lägg över kycklingbitarna i en ugnsfast form.

Skär purjolöken fint och fräs i smör. Pressa i vitlöken. Slå på grädde, matlagningsvin, chilisås, philadelphiaost och koka upp.

Häll såsen över kycklingen och lägg över riven ost. Gratinera i ugnen, 225 grader i ca 30 min. Servera med grönsaker.

Som efterrätt tänkte jag bjuda på en chokladkaka!

Hallonchokladkaka på nötbotten 8-12 port

Till botten:

 • 3 äggvitor
 • 25 g mycket mjukt smör
 • 1 dl mandelmjöl
 • 2 dl hasselnötsmjör
 • 0,5 tsk vaniljpulver

  Fyllningen är mousseliknande
 • 1 tsk honung

Blanda ihop alla ingredienser. Bred ut smeten i en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Förgrädda botten i 200 grader i 6 min. Ta sedan ut formen ur ugnen och sänk värmen till 175 grader.

Till fyllningen:

 • 50 g smör
 • 100 g mörk choklad, 70 %
 • 2 dl grädde
 • 3 dl frysta hallon
 • 1 tsk vaniljpulver
 • 1 tsk honung

  Hallonchokladkaka på nötbotten med lättvispad grädde
 • 1 dl mandelmjöl
 • 1,5 tsk bakpulver

Blanda smör, choklad, grädde och frysta hallon i en kastrull på låg värme. Blanda sedan ner vaniljpulver, mandelmjöl och bakpulver. Häll smeten över nötbotten. Grädda i 175 grader i 8 min. Låt kakan stå och svalna några timmar i kylskåp, gärna över natten. Servera med vispad grädde. (du kan stoppa in den i frysen om det är bråttom)

Du hittar fler av mina recept på bloggen Vardagsliv med LCHF!

 

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Lyxlördag: Smoothies, kyckling och chokladkaka

 1. Profilbild

  Oj då, vilket stavfel som smugit sig in! Det ska vara hasselnötsmjöl! 🙂 Undra om Pia kan ändra det?

  Sen en allmän sak, när det gäller sötning är vi alla olika, jag brukar ha ganska lite sötning i mina bakverk, så det är viktigt att smaka av och ta så lite eller mycket man själv vill! 🙂

 2. Profilbild

  Mynlen

  Kommer definitivt att testa detta recept med hasselnötsmjöl. men detta med sötning tycker jag är jobbigt. Gjorde pannacotta i somras och tyckte det var SÖT men barnen (22 och 20 och 12) tyckte alla tre det smakade för osöt. Så ja, jag kan smaka av men det blir inte som dom vill iallafall . *skratt*

Kommentera