Lax med miracel fettuchini i ädelostsås

Rimmad lax blir fin i konsistensen och även om den tillagas med socker blir det inte mycket extra kolhydrater i rätten eftersom det mesta ligger utanpå fisken när den rimmas. Miracle fettuchini är en helt naturlig produkt tillverkad av konjacrotpulver som är fri från kolhydrater. Du kan finna dem bland annat på lchfbutiken.se.

Såsen är också god att blanda med hyvlad eller svarvad zucchini. Har du inte så mycket tid går det bra att använda gravad eller rökt lax.

4 portioner

 •  1 ½ msk socker
 • 2 msk salt
 • 200 g lax
 • saft från 2 lime
 • 150 g ädelost
 • 2 dl vispgrädde
 • 4 portioner miracle fettuchini
 • 1 knippa rädisor
 • salladsblad
 • 3 msk olivolja
 • 1 msk vit balsamvinäger
 • salt och peppar
 • ärtskott
 1. Blanda socker och salt och gnid in i laxen. Lägg allt i en plastpåse och låt ligga i kylskåpet minst ett dygn. Ta sedan upp ur påsen, skölj av den och skär den i tunna skivor. Pressa lime över laxen.
 2. Smula ner ädelosten i en kastrull och värm tillsammans med grädde. Peppra.
 3. Skölj fettuchinin ordentligt i kallt vatten. Lägg den sedan i ädelostsåsen.
 4. Skär rädisorna i tunna skivor.
 5. Servera laxen, ädelostfettuchinin och rädisorna med salladen, olivolja, vinäger och lite salt och peppar. Dekorera med ärtskott.
Print Friendly, PDF & Email

Postad i Fisk, Lunch/middag den av .
Profilbild

Om Klara Desser

Kostrådgivare men också välkänd och omtyckt kokboksförfattare med nu hela 13 titlar bakom sig. Från början grafisk formgivare, en utbildning som tillsammans med ett stort intresse för matlagning och hälsa resulterade i en karriär som kokboksförfattare. Äkta maken Hans Desser tar de aptitretande fotografierna och det mesta av jobbet med kokböckerna försiggår i parets kök i Svedala utanför Malmö. Gör regelbundet recept till Expressens LCHF-bilaga och planerar för kommande böcker.

Kommentera