Det är vanvård att ge barn LCHF

Anna Hoffert förklarade tidigare idag om astma och allergier och att kost kan påverka. Här kan du se vad Anna och hennes barn tycker om sin astma och allergi efter att de börjat med LCHF: TV4 debatt (inslag om Anna efter 13 minuter 10 sekunder, men det handlar om LCHF från början).

Efter inslaget ser ni att ClaudeMarcus säger att ”det är vanvård att ge barn LCHF”. Vad tycker du?

För er som inte känner till Claude Marcus så kan ni läsa om honom på Karolinska Insitutet. Det som inte står med där är att Claude Marcus numera samarbetar med Viktväktarna som ju står för en kost som är ganska tvärtemot LCHF.

I en chatt som följde efter TV-debatten svarar Marcus själv på sina kopplingar till företag: "Ja, jag sitter med i McDonalds vetenskapliga, rådgivande grupp och även Itrims rådgivande råd. Jag har inga uppdrag åt livsmedelsindustrin."

Expressen tar 2008 upp hans kopplingar med matindustrin efter att Kalla Fakta gjort ett program om maten. Då kan vi läsa att han även anlitas ”.... som expert åt bantingsföretaget Itrim. Konsult åt knäckebrödsföretaget Wasa bröd, som ägs av pastatillverkaren Barilla. Sitter med i SNF, Swe- dish nutrition foundation, en paraplyorganisation för livsmedelsindustrin.”

En annan oerhört viktig punkt som kommer upp i debatten och framför allt på chatten tar Kostdoktorn upp. I TV-debatten hänvisar Claude Marcus till studier om LCHF, att kosten är farlig. På chatten blir han tillfrågad om vad dessa studier heter, men Marcus minns inte namnen. Han lovar att lägga upp dem på sin hemsida. Det var i februari 2012. Har någon sett något där än? Mer om Claude Marcus hos Kostdoktorn finns här att läsa och ännu mer här på Kostdemokrati (där även om Stephan Rössner och Mai-Lis Hellenius finns beskrivna, som också anlitas som experter, bland annat av våra myndigheter).

Tänk alltid på vem som säger/skriver något, varför, och vad är personens bakgrund!

 

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Det är vanvård att ge barn LCHF

 1. Profilbild

  Susanna

  Vanvård att ge barn LCHF...Aldrig hört något dummare i hela mitt liv...Och jag kanske har missat något, det kanske är något jag inte förstår... upplys mig då gärna men jag måste få fråga: VAD är det som är så farligt med att inte ge barn socker och mjöl? Har de högröstade besserwissrarna någon RIKTIG förklaring på det? Vad är det i socker och mjöl som man bara måste få i sig?
  Jag börjar snart tro att hela samhället är korrupt...

 2. Profilbild

  Jc

  Hejvotroligt att läsa, jag mår toppen efter två veckor med LCHF. Vore detta sämre än jag åt innan med ett BMI på 33?! Nej,det intressanta är att Rössner själv va med i ett program vad gällde ökningen & volymens innehåll i dagens läsk även storleken på godispåsar mm. Vore det då inte sunt att äta mat från grund.varpå även vetenskapen också gjort undersökning och forskning att kroppen består av 80% konserveringsmedel... Tänkvärt, därför vi blir äldre?! Konserverade människor inte naturliga längre... Tanke från en som mår toppen i kroppen!!

 3. Anna Hoffert

  Hej!
  Nej mina barn har inte varit piggare, friskare och gladare än nu när vi äter naturlig mat och inte äter mjölmat eller socker stup i kvarten. Mina barn äter 70-90% choklad, kokoschips, nötter eller fläsksvålar som lördagsgodis och det funkar toppen. Det är inte ens varje lördag de vill ha längre heller utan är nöjda med att bara umgås istället!
  Varma hälsningar
  Anna

Kommentera