Boktips: Jens Linders “LCHF till fest”

Jag har fått lägga vantarna på den vackra boken LCHF till fest skriven av Jens Linder. Jens är kock och journalist. Bland meriterna finns att han är medarbetare till Bonniers kokbok, har skrivit flera egna kokböcker och har fått emotta flera fina priser inom matbranschen. Han matbloggar regelbundet på Dagens Nyheter.

Det sägs att "det har aldrig sålts så mycket kokböcker men det har aldrig lagats så lite mat i de svenska hemmen".  Guilty! Eller nja, som kostrådgivare kan jag inte köpa så mycket färdiglagat men jag älskar kokböcker mer än jag älskar matlagning.

Jag gillar LCHF till fest av flera skäl. Den är estetiskt vacker att bläddra i, den är späckad med festrecept och det finns praktiska tips till en evig amatör som mig. Det tipsas chark, ostron, ost och mer runtikring. Det finns förslag på 3-rätters-menyer som är ihopkomponerade efter våra årstider bland annat.

Köp gärna boken via den här länken så stödjer du kostrådgivarna (du betalar inte mer för boken men vi får några kronor istället för en annan återföräljare).

PS. Visste du förresten att det fungerar utmärkt att använda en kokbok som godnattsaga till småbarnen? Med lite inlevelse i rösten så är barnen fast och de får gissa vad olika livsmedel är på bilderna. Jens Linders recept "Kyckling med citron, valnötter och granatäpplen" blev det mycket prat om. Hur kunde granatäpplen vara så små, när äpplen är så stora?

 

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Boktips den av .
Profilbild

Om Pia Nyberg

Pia driver kostradgivarna.se och försöker hålla ordning på detaljerna och alla härliga skribenter. Ibland kommer ett eget inlägg men för det mesta består arbetet bakom kulisserna. Vardagen tillbringas med massera utanför Linköping, varmt välkommen till PIasMassage om du har vägarna förbi. (Mitt profilfoto: caba.se)

3 thoughts on “Boktips: Jens Linders “LCHF till fest”

  1. Profilbild

    Peter Andersson

    Jag bor i en medelstor kommun på småländska höglandet. Med bara några veckors mellanrum försvann Kelda Vaniljvisp ur sortimentet hos både ICA, Coop och Willys. Istället har Milda Vaniljvisp fått dubbelt så stort utrymme på alla tre ställena. När man försöker googla Kelda Vaniljvisp så föreslår sökmotorn Milda Vaniljvisp istället (uppenbarligen köpt topplänk alltså). Är det brist på grädde som drabbat Kelda? Är det Unilever som köpt på sig monopol i butikerna? Eller är Kelda Vaniljvisp nedlagt? Någon som vet?

Kommentera