Äter du LCHF Claude Marcus?!?

Ska man skratta eller gråta? Dessa bilder trillade in i min e-post korg! Detta är alltså den så kallade experten som jag nämnde nyss på kostrådgivarna! Claude Marcus som hävdar i tid och otid att mättat fett är farligt.

Är det verkligen din kundvagn Claude Marcus?!!??

 Närbild: 

Print Friendly, PDF & Email

27 thoughts on “Äter du LCHF Claude Marcus?!?

  1. Profilbild

   ragnhild

   Han tenker sunt, vil inte bli sjuk. Utad tenker han på sitt store ansvar overfor industriene han representerer; mcDonalds och bortetter. Det gjør jo ingen ting om andre blir syke - bare man holder seg frisk selv.

   xxxxxx er hva jeg synes om den livs-filosofien - kan ikke komme på trykk.., men jeg kjenner at blodtrykket stiger på vegne av alle som er, eller kommer til å bli syke = kynismen råder med myndighetenes godkjennelse av sin(e) representanter.

 1. Profilbild

  Anna

  Nog för att det här är kul, men väldigt lågt att göra sig lustig över en privatperson på det här sättet, hur offentlig man än må vara.

  Vi vet alla här vad som egentligen fungerar bäst som drivkraft åt våra kroppar, just fettet, men att hänga ut någon som tror sig veta annorlunda är verkligen botten. Jag tror inte att någon ger er pekpinnar när sockermonstret gör sig påmint, eller vid bakispizza eller fylledonken.

  Ni ska vara kostrådgivare, och inte nästa skvallerblogg. Skäms.

  1. Profilbild

   Inläggsförfattare

   Ledsen om du uppfattar detta som skvaller Anna. Jag skulle faktiskt, helt ärligt, vilja veta hur han tänker här. Han kallar det vanvård av barn när hela familjen äter LCHF - det är STARKA ord Anna! Vanvård! Det är ord man skulle kunna använda till socialen när man vill anmäla barn som far illa och kräva att de ska omhändertas.

   När han då själv bär hem kilovis med mättat fett förstår jag ingenting. Ingenting! Han sa ju nyss att mättat fett är så farligt (och att inte äta socker) så gör han det själv. Handlar han åt någon annan? Ljuger han i TV?

   Det rimmar så illa, illa.

   Som jag skrev, jag vet inte om jag ska skratta ELLER gråta. Genom att han med sin auktoritet så självsäkert avfärdar mättade fetter kommer många många människor lyssna på honom, och köpa lightprodukter m.m. m.m. Det tycker jag är beklagligt, djupt beklagligt.

   Alla är välkomna att titta i min kundvagn när jag handlar, jag kan svara på varför jag har det ena eller andra där, då borde ju Claude Marcus också kunna svara på varför han handlar som han gör.

   1. Profilbild

    Anna Hallén

    Hur kan fotgrafier vara skvaller? Sanningen är väl bättre än lögn?

    Frågan borde vara, hur kan denna männsika så elakt kalla oss mammor för barnmisshandlare på den kost han själv äter?

  2. Profilbild

   Katharina

   Fast nej, jag håller inte med dig. Det här är mannen som säger att barn ska äta margarin i skolorna och dricka lättmjölk. Om det sedan visar sig att han faktiskt lever annorlunda än han förespråkar andra på grund av att det som ligger i hans vagn är bättre mat än han anser att mina barn har rätt till i skolan så ska det ut. Det är inte som så att han råkat falla för röd mjölk denna vecka istället för blå på samma sätt som någon skulle få ett återfall på chips eller godis.

 2. Profilbild

  Leif Nyström

  Jag tycker nog att Anna reagerar lite väl häftigt här ovan. I huvudsak kan inlägget vara tänkvärt. Ser man till vad personen ifråga säger mot innehållet i kosten LCHF, i tvprogram, och i offentligheten, så kan det väl ändock inte anses vara någon form av "övergrepp" i att reagera på mängden av LCHF-varor som personen har inhandlat.

  Istället tror jag att en person i hans ställning och med att han själv väljer att göra sig offentlig för sina ståndpunkter, också har både kraften och modet till att inte bara ge kritik, utan även kan ta gliringar från "sina motståndare" på barrikaderna.

  Humor, på rätt plats, kan nog även han ta.

  Ha en trevlig kväll. 🙂

 3. Profilbild

  TcH

  Lysande 🙂

  Herr Marcus kan knappast ses som en privatperson i detta sammanhang då detta är det område som han verkar inom.

  Skulle vara ytterst intressant att få en förklaring från vederbörande.

  Men en bild säger mer än tusen ord.

 4. Profilbild

  Jenny

  Fast det är ju inte alls säkert det där är hans kundvagn. Det går att tolka bilden som att någon annan (den som fotar) ställt den där och han klämt sig in för att ta bröd där innanför... Men vad vet jag... Är det verkligen hans kundvagn så är det onekligen lite konstigt!

 5. Profilbild

  Jenny

  Det är ju också en fråga, iofs. Han kan ju handla åt någon annan. Men intressant är det! Och är man en offentlig person, vilket han ju är i dessa sammanhang så får man nog räkna med att man blir kollad..

 6. Profilbild

  Herr Marcus gav ju för någrå år sedan ett rätt sunkigt intryck, trött & lönnfet som han var men nu ser han både pigg och minst 15 kg lättare ut och jag tror att förklaringen ligger i vad som finns i hans kundvagn,,,

  Det är bara att gratulera att han äntligen har kommit till insikt om vad man bör äta!

 7. Profilbild

  YeNa

  Fast, det är ju inte LCHF. En baguette ser jag, och kanske färsk pasta i vänstra nedre hörnet. Bara för att man har smör, gräddfil och annat betyder det inte att han äter LCHF. Däremot verkar han ju inte leva efter sin egna lögn om att mättad fett är farligt.

 8. Profilbild

  Karin

  Det är bra att dubbelmoralen blir synlig. Claud Marcus förstår ju innerst inne att margarin inte är särskilt nyttigt att äta, men måste ändå propagera för det, eftersom det ingår i hans lobbyistjobb.

Kommentera