Mina snuttefiltsordspråk…

Vi behöver alla pepping ibland. Något som kan lyfta oss ur deppighet, lindra motgångar och mota bort tristess.  Vi har alla vårt sätt att hitta svar, själv är jag en sucker på ordspåk och citat. Jag försöker låta bli att strö dem omkring mig när jag pratar det är lätt att uppfattas som, ja faktiskt, en smula drygt men inget kan ju hindra mig från att tänka dem inne i mitt huvud. Det är fördelen att i tanken kan man vara hur klyschig som helst... humma lite och förnöjt tänka tankar som... ja tillräckligt många droppar vatten gör hål i den hårdast sten eller arga katter får rivet skinn. Jag älskar dem för att de finns, för att det fenomen jag upplever, har funnits, finns och kommer finnas så länge det finns människor på denna jord.

Det bästa är att det nog alltid finns ett ordspråk som passar in på just ditt sätt att agera i just den situationen. Ja ni hör, jag är helsåld:)

Mina absoluta favoriter kommer här…och glöm för guds skull inte bort att ellsehåeffare också är människor.

Efter regn kommer solsken
Efter regn kommer solsken

1, Tillräckligt många droppar vatten gör hål i den hårdaste sten. Sjuk envishet lönar sig. Det är bara att nöta. När man arbetar med kostförändringar är den här skön att luta sig mot, förändringen kommer men det kan ta tid. Rusta dig med tålamod i massor min vän.

2, Skam den som ger sig. Om du tror på något från djupet av ditt hjärta ge inte upp. Kämpa på för  ”It ain't over till the fat lady sings.”

3, Det är aldrig för sent att ge upp. Ett av de visaste citat jag någonsin hört. Smaka på det och förstå den djupare meningen bakom.

4, För lata svin är marken alltid frusen. Vad ska jag säga, se möjligheter inte omöjligheter i allt du gör.

5, Stor låga följer ofta liten gnista. Dante myntade detta uttryck, oh ja vi har all mött dem, de som kan prata men inget gör.

6, Allt som inte dödar härdar. Visst är det så. Du tar dig starkare ur allt. I vissa fall föds även en stor revanschlust. Kanske den starkaste drivkraften bakom framgång. Ibland likar jag mig själv med en sådan barnleksak som är rund undertill. Livet kan sula till mig men jag kommer tillbaka med full kraft. Att vara rund under fötterna har en helt annan betydelse för mig.

7, Det finns tre slags lögn: vanlig lögn, förbannad lögn och statistik. Den här har min mamma lärt mig när jag var liten. Detta har gjort mig en anings skeptiskt mot allehanda snygga uppställningar. Ett kritiskt öga, helt enkelt.  I den värld vi lever i idag är det ovärderligt att vara en smula skeptisk . Köp inte allt som sägs.

8, Där jag är, är paradiset på jorden. Så klokt så det gör ont. Att leva just nu och njuta av det. Inte lätt

9, Din största fiende är du själv. Ett grekiskt ordspråk,men lika sant överallt. Tillåt dig själv att lyckas.

Må väl och glöm inte bort efter regn kommer solsken// Johanna

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Mina snuttefiltsordspråk…

  1. Profilbild

    Giggi

    Har drabbas av kaliumbrist med hjärtklappning och högt blodtryck, jag har letat efter information på era sidor men inte hittat någon information,är de någon där ute som kan visa mej eller har egna erfarenheter av detta

Kommentera