Världens bästa matblogg!

Jag, Jimmie Lannér, är född 1963 och uppvuxen i Limhamn i Skåne. Har alltid varit tokig i matlagning, redan som barn tillbringade jag ofta mina lekar i köket med grytor, slevar och andra utensilier. I grundskolan hade jag som tillval matlagning. Men det tog några år att bestämma mig att det var kock jag ville bli. 1987 började jag som bartender men hjälpte ofta till i köket och fick efter ett tag ta över styrningen där och sen dess har mitt liv handlat om matlagning både inom min profession och privat. Inom matlagning har jag gjort allt från vara kock, sous chef, köksmästare, lärare på hotell och restaurangprogrammet i Umeå, TV- och radioprogram, tävlat och lagat mat på nobelbanketten.

För drygt 1,5 år sedan såg jag "Halv åtta hos mig" där Monique lagade LCHF-mat. Då visste jag inte något om det men det väckte ett intresse eftersom jag var ganska överviktig, 107kg. Nu med LCHF-kost är det idag 87kg alltså -20kg och jag mår prima och nästan studsar upp på fjälltopparna! Det skulle jag absolut inte klarat av innan jag började med lågkolhydratskost. Sedan maj i år bor jag med min fru i Tärnaby och jag arbetar som kökschef på Tärnaby fjällhotell där vi även infört lågkolhydratskost alternativ på våra menyer. Min fru Gitsy Lannér är fotograf och den som jag driver bloggen med, hon fångar alla de underbara bilderna på "Världens bästa matblogg - Lannérs köksblandning ".

Crêpes med champinjon & skinkfyllning

  • 6st äggg
  • 3dl vispgrädde
  • 2msk fiberhusk
  • smör till stekning

Vispa äggen fluffigt, blanda ner grädden och fiberhusken och lått svälla i 15 minuter. Stek på medelvärme i rikligt med smör.

Fyllning

  • 1st finhackad gullök
  • 3dl vispgräddde
  • 3dl  skivade färska champinjoner
  • 100g strimlad rökt skinka
  • 1st grönsaksbuljongtärning

Fräs löken, svampen och skinkan i smöret. Slå på grädden, buljongen och låt koka ihop till en krämig konsistens. smaka av med salt och peppar.

Lägg fyllningen på varje lagg och vik ihop och lägg dem sedan på ett ugnssäkert fat, strö över riven prästost och gratinera i ugnen tills osten fått en fin färg. servera med en god sallad.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera