Träna mer och gå ner i vikt!

I veckan skrev  dietisten Kajsa att hon träffat "... Paolo Roberto vilket var väldigt kul. Han och jag har i stora delar samma inställning: Njut av maten, använd bra råvaror, ät av allt och rör på dig mer. Varför krångla till det?"

Tidigare har ju Paolo sagt att LCHF bara är för lata idioter så jag anar hur han tänker. Jag tänker inte ens gå in på att försvara vår naturliga kost utan vill istället  uppmana alla att se kvällens avsnitt av VETENSKAPENS VÄRLD. Där tar forskningen död på myten om att träning ger automatiskt viktminskning.

Jag lägger in den som länk längst ner bland tittar-tipsen men här är den också. Väl värt en timme av din tid och du kanske kommer, som jag, förvånas över några fakta. Tänk att träna 3 minuter i veckan och förbättra ditt insulin...

Hoppas att Paolo och Kajsa tittar.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Debatt den av .
Profilbild

Om Pia Nyberg

Pia driver kostradgivarna.se och försöker hålla ordning på detaljerna och alla härliga skribenter. Ibland kommer ett eget inlägg men för det mesta består arbetet bakom kulisserna. Vardagen tillbringas med massera utanför Linköping, varmt välkommen till PIasMassage om du har vägarna förbi. (Mitt profilfoto: caba.se)

One thought on “Träna mer och gå ner i vikt!

  1. Profilbild

    En liten studie, mager och klen, bevisar ingenting. Vad som är sant, vilket har visats många gånger förr är att träning inte ger så stor viktminskning som många hävdat tidigare. Jag har själv gjort många experiment och har varje gång jag tränat, dvs minst 5 timmar i veckan och uppåt så har jag gått ner i vikt. ALLA jag känner som gjort likadant intygar sanningshalten. I verkligheten så är allt lite mer komplicerat. Den som börjar träna eller ökar träningsdosen känner sig mer motiverad att äta och dricka sundare också. Kanske rent av utesluta onyttighter och t o m minska lite på matintaget. Jag har alltid tränat mycket och har aldrig använt några mediciner, vilket min läkare gärna vill trots utmärkta värden. Sedan jag gick över till LCHF så försvann några kilo och sedan jag t o m minskade matintaget eftersom jag aldrig är hungrig så har fler kilon försvunnit. Då jag har lagt allt tävlande på hyllan så är jag inte så motiverad att träna samma mängd som tidigare men samtidigt har jag ett sug efter att komma ut och bara släppa loss, antingen på min MTB-cykel, via joggingen, skidorna, långfärdsskridskorna eller gymmet mitt i vintern - allt för variationens skull. Har aldrig haft några trösklar. Vet inte varför. Kan pressa mig hårt för att jag tycker om det och orkar. Så vill jag ha det så länge jag har hälsan.
    Kolla gärna http://www.edwardkapusta.blogspot.se där jag i dagboks-/veckoboksform beskriver min vardag som arbetande pensionär och motionär mm.
    Mvh/Edward K

Kommentera