Ta med mat till skidbacken/pulkabacken

Det här med matsäck är ju inte alltid så lätt när man helt plötsligt inte ska packa väskan full med mackor som man alltid gjort tidigare. När vi skulle på skidsemester förra vintern bestämde vi oss för att ta med riktig mat till skidbacken och det gick alldeles utmärkt och dessutom var det betydligt godare och mer mättande än de gamla mackorna.

Det man behöver är varsin mattermos och varsin sked eller spork. Min mattermos rymmer 0,5 liter medan sonens rymmer 0,35 liter. På morgonen innan man beger sig ut i skidbacken eller pulkabacken värmer man maten och fyller sin termos, sen är det bara att äta varm mat när magen knorrar. För att maten ska hålla värmen bra är det en fördel att välja röror med mycket vätska i.

Vatten, både varmt och kallt, är alltid bra att ha med att dricka när man är ute på äventyr. Tepåsar och kaffepulver/kaffetermos får också gärna packas ner i matsäcksväskan så att man kan värma sig med någon varm dryck.

Så ska ni ut på äventyr i snön i vinter, kanske till skidbacken eller till pulkabacken, se till att ta med lite varm mat i en mattermos. Det
mättar och värmer gott. Vill man ha med sig något extra kan man packa ner några nötter
och mandlar i en påse och kanske några miniostar.

Förslag på röror att fylla mattermosarna med:
Korvgryta med sting
Köttbullar i tomatsås
Kyckling med wokgrönsaker i kokosmjölk

Ni hittar fler av mina recept på bloggen ”LCHF till vardag och fest

Hälsningar
Erika – LCHF till vardag och fest

Bilderna i inlägget är mina egna och det är inte tillåtet att låna dem utan mitt tillstånd.

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Ta med mat till skidbacken/pulkabacken

Kommentera