Ohlala…absurda absurditeter…

Humdelibumdi.. oj oj oj.... ja var ska jag börja. Det finns så mycket som skulle platsa på listan. Världen är ju sned på en himla massa mer sätt en de som ryms här. Det är ju på något sätt en aldrig sinande källa…men hör och häpna nu kommer jag försöka landa absurditeter inom kost och hälsa. Låt oss se var vi hamnar.

Sambandet mellan det vi äter och hur vi mår.
Det kan tyckas självklart. Alla jag frågar verkar ändå tycka att det är så men ett stort enormt jäkla men kommer in här. Oavsett om man tror att sambandet finns så är det ändå så att många väljer att blunda. Vi tar inte ansvar för vår egen hälsa. Det är intressant. Jag träffar människor som surt fräser att de minsann alltid har ätit som de gör och att de mår bra. Minuterna efter berättar det om alla mediciner de tvingas stoppa i sig och då helt utan att se någon koppling. Jag sitter stum… förvånad och rent av chockad.

Kolesterol
Fortfarande är vi livrädda för kolesterol. Varför inte ta  bort kolesterol helt, utrota det. Ja och tar vi bort alla kyrkogårdar så slutar alla dö också eller varför inte ta bort alla läkare så blir ingen sjuk längre… tada.. smart jag är 🙂

Övertro
Att vi fortfarande på allvar tror att forskning som görs, görs av oberoende forskare som tycker det är kul att hitta sanningen. Att vi på allvar tror att sanningen är det samma oavsett vem som betalar. Nästan lite gulligt naivt om det inte vore för att vi totalt okritiskt köper skiten.

Av piller blir man frisk
Om jag bara tar ett piller blir jag frisk. Det här med att hitta orsaken.. ja jag vet inte men det kanske är lite omodernt att hålla på med sådant tjafs, när man nu kan bli jättefrisk med en gång… eller?

Att barn kan få vegetarisk kost i skolan men inte smör
Inget ont om vegetarianer. Har ju själv varit deti femton år.. men jag kan tycka att det är en smula märkligt att det inte är några problem att få vegetarisk mat i skolan men snudd på omöjligt att naturlig artriktig mat. Vill man ha det till sina små underverk ja då är man både rabiat, överdriven och kanske  helt ute och cyklar. Åh gud bevare om man påverkar sina barn att välja naturlig mat.. det är snudd på barnmisshandel.. snudd!

Att man inte ifrågasätter kolhydratsblockerare, fettupptagningshämmare, måltidsersättningar och annat konstigt.
Dagligen utsätts vi för härlig reklam som berättar hur vi ska bli smala, lyckliga och rent av snygga. Hela livet kommer bli prima primör om vi bara blir av med de där kilona. Det är så otroligt märkligt att vi inte har argsinta TV debatter om detta.  Att sälja pulver och svält räknas som naturligt men riktigt mat, det är farligt. Farligt som fan. Helt ärligt var är logiken. Är det vårt lutherska arv? Att lida är socialt accepterat och kanske rent av eftersträvansvärt. Är det jantelagen som klipper LCHF med fotknölarna. Är det för att det är för gott och utan lidande som det sticker i ögonen. Kan vara så, kan vara så…

Livsmedelsverket
Hur länge kan man hävda att man har tusentals studier som stöder det mättade fettets farlighet utan att kunna namnge en. HUR LÄNGE ÄR DET MÖJLIGT?? Det är bland det festligaste jag hört om det inte vore för att det faktiskt händer på riktigt år 2012.

Att vi tror att vi står över naturen
Vi matar kossor med andra kossor, genfibblar lite och leker Gud och vi tror att de ska sluta lyckligt. Kallas hybris tror jag…

Att vi envisas med att kalorier har någonting med kroppen att göra
Allt handlar om plus och minus. Inkomster och utgifter. Jag nästan kräks när jag hör det.. kräks på riktigt.. kanske kräks jag upp 500 kcal… Hur många sega råttor kan jag då äta? Och om jag samtidigt går och kräks hur många kan jag äta då? och om jag springer OCH kräks... ja ni fattar, ännu fler.  Kom igen lite längre än så har vi väl kommit… snälla

Att vara smal är otroligt mycket viktigare än att vara frisk
Ingenting är viktigare än att vara smal. Många är vi som kastat hälsan över bord.
B A R A   J A G   B L I R   S M A L, så bryr jag mig inte. Nu kommer jag med en tyvärr egen erfarenhet: Ingenting är viktigare än din hälsa. Utan din hälsa har du ingenting!

Naturligt?
Ordet naturligt är misshandlat till oigenkännlighet, det har helt förlorat sin ursprungliga betydelse. Naturligt kan man tydligen applicera på precis vilken sörja som helt. Hämningslöst. När någon försöker sälja med ordet naturligt, fråga alltid: För människor?.. att äta?.. inte för kor, fåglar, kaniner eller motorcyklar?

 

Det var allt för mig så här på söndagen. Ge mig dina absurditeter. Jag är rätt säker på att det finns ett rätt rejält gäng att lägga till:)

Lev väl och var rädda om varandra!

Kram Johanna

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Reflektioner den av .
Johanna Lanner

Om Johanna Lanner

Johanna är kostrådgivaren med författartalang och fyller sina inlägg med finurligheter, ironi och allvar. Johanna är utbildad massör, hudterapeut och kostrådgivare samt har läst ledarskap, humanekologi, filosofi, idrottspsykologi och friskvård. Målet för Johanna är att ingen tjockis någonsin ska behöva känna sig lika misslyckad som hon gjorde. Blogg.

5 thoughts on “Ohlala…absurda absurditeter…

  1. Profilbild

    Du är bäst Johanna! Tror jag ska svara nästa gång någon frågar om jag ger mina barn LCHF: "Nej, herregud, de måste ju ha sina E-nummer, tillsatser och pasta för att bli accepterad av sina kompisar och att dagis inte ringer till Soc".

Kommentera