Kalvschnitzel med klassiska tillbehör

 • 4 stycken 125g utbankade kalvinnanlår
 • 4msk linfrö
 • 6msk fiberhusk
 • 6msk fibrex
 • 1dl kokosmjöl
 • 1dl mandelmjöl
 • • 4 ägg
 • • 2tsk salt
 • • 2krm vitpeppar
 • 100g smör
 • 4msk olja

Dubbelpanering

Vänd köttet i mandelmjölet, sen i det uppvipade ägget. Blanda resterande torrvaror och vänd därefter vidare köttet i det. Låt dom ligga och vila i tio minuter. Hetta upp en stekpanna med smöret och oljan och när smöret tystnat så lägg i schnitzlarna och stek till gyllenbrun yta.

Vid första tuggan tyckte vi under ett gemensamt mmmmm att det smakade precis som klassikern men efter ett tag tyckte vi att det var ännu godare... en underdrift är att vi höll på att äta ihjäl oss ikväll 😉

Servera med citron, kapris, anjovis, gröna ärtor.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera