Jag vill inte gå på gym alternativt: jag har inte råd med ett gymkort

En annan vanlig ursäkt i samband med träning som jag ofta får höra är att "...jag gillar att träna, men inte på gym eller jag har inget gym i närheten av hemmet/jobbet eller det är så dyrt med gymkort". Eller för att koppla det samman med gårdagens ursäkt "...jag hinner inte ta mig till gymmet för att träna".

Åter igen ursäkter och bortförklaringar som rättfärdigar för en själv att jag inte kan ju träna pga. detta. Sorry vännen, men det kan du, framför allt i dagens samhälle. Aldrig för har man kunnat hitta så mycket online eller i tidningshyllan. Jag menar varje tidning med självaktning har numera olika träningsprogram med varierande inriktningar. Och väldigt många där du inte använder dyra redskap utan din egna kroppsvikt t.ex. i en armhävning.

En annan möjlighet som finns tillgänglig till en billig peng är ju olika träningsvideos t.ex. zumba som du kör via TV:n/datorn och på så sätt behöver du inget gym. Och på nätet kan man hitta en massa varianter av sajter, bloggar, videos, tränings-övnings-banker samt till mobilen finns olika appar som kan hjälpa dig i din träning. T.ex. så har både Nike och Casall mobilappar för hemmaträning som är väldigt användbara med enkla instruktioner.

Det krävs visserligen en investering för dig - åter igen prioritering av att ta sig tiden att hitta ett träningsprogram eller övningar eller appen som funkar för just dig. Men dagens ursäkt attinte vilja eller kunna ta sig till ett gym alternativt inte ha råd gäller inte längre. Du kan göra allt hemma i ditt egna vardagsrum.

Så vad är nu din ursäkt för att skippa träningen?

Imorgon handlar ursäkten om "Jag tycker det är tråkigt/obekvämt att träna". Är det en ursäkt du brukar använda? Och för att underlätta ännu mer för dig redan idag så har min PT Malou satt ihop ett enkelt träningsprogram till dig. Snällt va? Du hittar det på min blogg butterflytina plus massa användbara länkar hur du kan träna hemma m.m.

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Reflektioner den av .
Profilbild

Om Tina Jensen

Tina Jensen har gjort en hälsoresa med genom träning och lågkolhydratskost. Den resan har inneburit att hon har gått från 117 kilos soffpotatis till att idag utbildat sig till kostrådgivare och nu under hösten till träningsinstruktör. Du kan följa hennes äventyr på hennes hennes blogg butterflytina  . Hennes dröm är att få inspirera och hjälpa dig till din hälsoresa.

Kommentera