Jag tycker det är tråkigt/obekvämt att träna

Ett annan tema på ursäkter som dyker upp i diskussioner när folk i min närhet frågar om min träning är "...äsch jag tycker det är så tråkigt att träna, jag hatar att svettas eller röra på mig, det finns ingen träning som är kul, jag känner mig bara obekväm och tycker alla tittar på mig". Och tro mig, jag kan verkligen relatera till dessa ursäkter.

Jag menar när jag vägde 117 kilo så var det framför allt den sistnämnda jag tyckte var jobbigt. För det första är det inte lätt att hitta träningskläder som passar, än mindre som man känner sig bekväm att röra sig i. Plus att det känns som alla stirrar på en och ser minsta lilla snedsteg i koregrafin. Och jovisst det är ju lite svårt att undvika att se 117 kilo men tro mig, alla andra i salen har fullt upp med att inte göra egna snedsteg eller med att tro att alla stirrar - på just dem.

Idag älskar jag att träna men inte varje dag är en dans på rosor. Vissa saker är roligare att träna än andra. Till exempel är mina rehabövningar för svanskotan nödvändiga för att slippa ha ont så därför gör jag dem. Men det gäller att hitta den träningen som får dig att känna glädje och ha hälsan i behåll.

Det gäller att ha ett öppet sinne och våga testa massa olika saker för vem vet, du kanske älskar boxning men om du inte provat på det, hur ska du veta? Och ge all träning mer än en chans för ibland tar det lite tid att gilla något. Plus det kan ta ett par gånger innan man får kläm på ett specifikt pass, eller testa olika instruktörer för det handla också mycket personlighet - vissa klickar man med, andra inte.

Fast känner du att "...nä, nu har jag verkligen gett spinning en chans men jag gillar fortfarande det inte". Struntar i det då! Livet är för kort för att må dåligt eller bli uttråkad utav sin träning. Du ska bara hitta din grej och för mig är det funktionell träning medan för dig är det kanske skogspromenader. Perfekt! Så länge du bara rör på dig! Låt det bara inte bli en ursäkt att du inte hittar vad du gillar...

Läs mer om ursäkter som "...jag känner mig bara obekväm när jag tränar eller det gör ont" på min blogg www.butterflytina.com

Imorgon kommer min sista ursäkt att inte träna här på kostrådgivarna, nämligen "Jag är inte motiverad att träna".

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Reflektioner den av .
Profilbild

Om Tina Jensen

Tina Jensen har gjort en hälsoresa med genom träning och lågkolhydratskost. Den resan har inneburit att hon har gått från 117 kilos soffpotatis till att idag utbildat sig till kostrådgivare och nu under hösten till träningsinstruktör. Du kan följa hennes äventyr på hennes hennes blogg butterflytina  . Hennes dröm är att få inspirera och hjälpa dig till din hälsoresa.

Kommentera