Rädslan för LCHF

Jag kallar det jag förespråkar för lågkolhydratskost med nyttiga fetter. Folk i allmänhet är helt livrädda för LCHF. Tyvärr. De tror att vi är en sekt och ratar oss i samma grad som telefonförsäljare. När kunder ringer till mig och frågar om det är LCHF jag håller på med så frågar jag vad de tror att LCHF är. De flesta säger då att det är drivor med bacon och litervis med grädde. Jag lugnar dem och säger att det givetvis inte är så. Det kan vara om man vill men vill man inte att det skall vara det så är det inte så. Jag förklarar att det finns olika sätt att äta lågkolhydratskost på och att alla sätt är lika olika som det finns människor på jorden. En del kan bara äta kött och smör medan andra kan äta frukt, bär och kanske även lite ris. Det är inga drivor med fett eller jätteportioner. Inte större än de man äter när man lassar på en massa pasta också på tallriken. Efter att jag har förklarat så blir de lugna. Det är synd att LCHF skall vara så bespottat och att de skall behöva prata med mig och få det förklarat för sig för att förstå.

Jag undrar varje gång. Vem är det som har skrämt upp folk?

Därför använder jag inte LCHF i min marknadsföring för jag tror att det avskräcker mer än vad det lockar. Lågkolhydratkost med nyttiga fetter är det jag marknadsför mig med för det verkar folk ha överseende med, är nyfikna på och det låter inte som en diet på samma sätt som LCHF även om det är precis samma sak. Men det talar vi tyst om.

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Reflektioner den av .
Anna-Maria Johansson

Om Anna-Maria Johansson

Anna-Maria Johansson bor i Kungsbacka och är en före detta elitidrottare/ledare inom konståkning, utbildad pedagog och Lic. Kostrådgivare inom lågkolhydratskost. Hon är tack vare lågkolhydratskosten numera en nykter socker- och brödberoende som brinner för människors rätt till en bättre hälsa som hon är övertygad om finns inom ramen för lågkolhydratskost. Hon driver kostrådgivningsföretaget Ultimat med inrikting mot både privatpersoner och företag genom rådgivning, kurser, föreläsningar och hälsodagar/event. Ät Ultimat!

4 thoughts on “Rädslan för LCHF

 1. Profilbild

  Elin

  Jag håller verkligen med om att LCHF har blivit lite av en avskräckare som klingar dåligt i mångas öron. Men jag tycker att just därför ska vi fortsätta använda oss av termen - men också berätta vad det egentligen är,
  för det kan ju precis som du säger vara fantastiskt varierande. Jag tycker dock att det är trist när man försöker "gömma" fettet i det hela! Det känns ju som att vi fortfarande lever i fettskräcken då.
  Och fett är ju det viktigaste i LCHF, eller? Sen ställer jag mig också tveksam till ris och frukt som är oerhör kolhydratrikt.
  Frukt kan jag förstå om normalviktiga vill äta som godis, för att det är gott men inte för att det är någon nyttighet som vi behöver. Ris tycker jag känns så långt ifrån LCHF som man bara kan komma. Men som sagt,
  vi har alla olika referensramar och det som funkar för individen är ju toppen. Jag önskar bara att alla skulle vara lite mer stolta över det underbara fenomenet LCHF som har och kommer att rädda mångas liv, och i
  LCHF så står ju fettet i fokus! I alla fall i min mening. Tack för ett intressant inlägg!

 2. Anna-Maria

  Jag känner att jag inte orkar ta fighten och dessutom vill jag kunna leva på min kostrådgivning. Om folk bara förkastar mig så fort de ser ordet Lchf så kommer jag inte att få den kunden och kunden kanske inte får den hjälp som den hade mått bra av. När jag skriver lågkolhydratskost så blir de nyfikna. Sen att det är samma sak berättar jag så klart efter ett tag. Men då har jag redan fått dem att förstå att det inte bara är grädde och bacon. Det värsta med detta är att man aldrig kan göra folk nöjda. Jag förstår att ni som kallar er kostrådgivning för Lchf blir lite irriterade på mig men hellre att ni blir det än mina kunder. Jag vill inte avskräcka någon och det vet jag att Lchf gör.

  Ha en trevlig helg!

 3. Pingback:

Kommentera