LCHF Toast

Jag tänkte dela med mig av mitt just nu favoritrecept! LCHF Toast!

Jag har länge ätit just kesoplättar till frukost men med yoghurt och bär men eftersom jag står mig dåligt just när yoghurt och bär kommer in i bilden så ville jag byta ut det mot något som jag står mig bättre på, LCHF toasten var född! Detta receptet har sedan dess blivit ett älskat recept av mina bloggläsare och därför ville jag dela med mig även till er!

1 ägg
125 g (halv liten burk) keso
3/4 msk fiberhusk
nypa salt
2 tjocka skivor cheddar (jag köper färdigskurna)
rökt, smakrik skinka
tomat
dijonsenap
ekologiskt kokosolja/olja att steka i alt smör

Vispa ihop ägg, keso, fiberhusk och en nypa salt med stavmixern.

Hetta upp 1 msk kokosolja i panna och klicka ut 2-3 plättar. Sänk till medelvärme och låt plättarna få fin färg på ena sidan (ca 4-5 min).

Vänd dem och lägg på osten på vars en plätt och sedan skinka, tomat och dijonsenap och lägg på ena plättan. Låt gå ett tag till i pannan.

Lägg upp, servera och hoppas det smakar!

Print Friendly, PDF & Email

10 thoughts on “LCHF Toast

 1. Profilbild

  Mynlen

  kan bero på att keson här i holland är litet annorlunda än "svensk" keso men jag tycker smeten blir väldigt hård eller stel eller hur man nu ska kalla det. Hälde själv i litet grädde för att få den litet lösare, men är det så den ska vara?? Det var nästan som en kladdig deg...
  Min sambo som har bott ihop med en franska tyckte det smaktade helt som Croque Monsieur 🙂 (Eller croque madame, en av dom två har tomatskivan vi kom inte på vilken haha)

   1. Profilbild

    Mynlen

    Tror det, jag köper den på lidl och den är ganska torr kan man kanske säga. Ingen fara, tar väl mindre keso nästa gång och litet mer grädde. Det var bara ganska svårt att få ur det ur stavmixerbehållaren när den var så "sturdy" och få i pannan och litet tillplattat. Tack, nu vet jag att jag kan göra smeten lösare!

    1. Profilbild

     Mynlen

     Hej Åse, bara för att uppdatera, har "fått ihop" optimala receptet, och hittade mitt gamla plättlägg som är suverän till! Gör inte alltid toast av dom, plättarna är goda som underlag till "smörgåspålägg" också. Har ett helt gäng i kylen nu som är lätta att värma till frukost. TACK ännu en gång för receptet!

 2. Pingback:

Kommentera