LCHF på hotell och tips på brunch

 
 

Njutbar hotellhelg

Senaste tiden har jag jobbat för fullt med min nya kokbok. Det har medfört att det tyvärr inte blivit så mycket tid över för möten med min Särbo.

Nu i helgen tog vi igen det lite, med en hotellweekend på Grand Hotell Hörnan i Uppsala. Ett hotell jag verkligen kan rekommendera, både boende och frukost är av riktigt bra klass. Läget är också det bästa, precis i centrum bredvid Fyrisån.

Hotellet är inrymt i ett hus från 1907, så atmosfären är riktigt härlig. Högt i tak i både rum, frukostmatsal och lobbybar.

Frukosten innehåller det mesta en lågkolhydratare föredrar, förutom varm mat som bacon och äggröra. Men vi stod oss fint på sill, makrill, ostar, salami, smör, ägg, kaviar och andra läckerheter.

Jag har bott här flera gånger tidigare i år, i samband med mitt arbete med menyn till Restaurang PriMaten. Nu i helgen blev det första besöket på restaurangen sen i våras.

Lars Fahlén ligger bakom Sveriges första snabbmatsrestaurang med bara LCHF/Paleo på menyn. Den har blivit mycket populär bland Uppsalaborna.

Vi diskuterade nu hur restaurangen kan utvecklas framöver, med lite nya recept från mig och intressanta idéer kring bland annat catering. Ska bli spännande att följa, så roligt att vara inblandad i restaurangbranschen igen, även om jag själv inte kan jobba fysiskt med det längre.

Nedanför dagens recept följer några bildtips på hur en god och nyttig brunch kan se ut på min tallrik. Som du ser så äter jag rätt rejäla portioner. Det är det som fungerar bäst för mig, både vad gäller mående och viktnedgång.

Det var efter att jag började äta större portioner med mer smör och mindre grädde som vikten gått ned till de 75 kg jag trivs gott med. En del kanske tycker att det låter mycket, men jag är också 178 cm lång och har fått en hel del muskler på kuppen.

Drar man ner för mycket på proteinerna för att sätta fart på viktnedgången, då ryker musklerna i första hand. Det har jag också sett på mig själv när jag experimenterat fram vad som passar just min kropp bäst.

Min kropp behöver ordentligt med bra fett och proteiner för att fungera. När man som jag har Fibromyalgi, så är det extra viktigt med regelbundna och rejäla måltider, har de här åren sen jag fick diagnosen lärt mig.

Här får du recept på en lättgjord, mättande omelette som du står dig länge på. Lusten att ta något till mellanmål eller kvällsfika försvinner effektivt när man äter ordentligt.

Omelette med rökt sidfläsk

  • 2 ekologiska ägg
  • 1 msk vatten
  • 50 gr varmrökt sidfläsk
  • 50 gr fetaost
  • 2 msk smör
  • Havssalt och nymald vitpeppar

Vispa upp äggen lätt med vatten, salt och peppar. Strimla fläsket och bryn bitarna i smöret i en omelettepanna några minuter.

Tillsätt äggsmeten och rör runt i pannan ordentligt. Smula över fetaosten.

Låt sen omeletten stelna på svag värme en stund. Lossa med stekspaden från botten och vik ihop försiktigt.

Låt omeletten glida ner på en tallrik och garnera med lite gott grönt. Jag hade skivad kålrabbi, ekbladssallad, gräslök, persilja och en senapssmakande krasseblomma till.

Kallpressad olivolja och balsamvinäger gör salladen ännu godare.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “LCHF på hotell och tips på brunch

Kommentera