Att vara eller att icke vara…

Hej! Jag heter Lucas Fierro Smith och ska premiärblogga här. Mitt intresse för det naturliga har alltid funnits men under en del av mitt liv tappade jag kontakten med det, antar att det är en del av att bli vuxen.

Nu är jag tillbaka på samma spår av diverse anledningar fast från ett annat perspektiv. Mitt mål är att inspirera personer med samma sjukdomsbild (läs min blogg för mer information kring min sjukdomsbild) till att göra diverse val för en bättre hälsa. Under denna vecka kommer jag lyfta vissa tema som jag tycker ligger till grund för vår hälsa. Det första temat handlar om din inställning och utgångspunkt till evolutionen.

“Att vara eller att icke vara, det är frågan” - William Shakespeare.

Jag anser att vi är det... Människokroppen är den mest avancerade konstruktionen i djurriket och ett evolutionärt mästerverk. Hade det inte varit på detta vis så hade vi inte befunnit oss där vi är idag. Högst upp på näringskedjan, härskare på planeten jorden, och teknologi att utforska universum. Min utgångspunkt är att Homo erectus fabriksutgåva är felfri, däremot är hon inte anpassad för dagens främmande och moderna miljö. Denna främmande och moderna miljö skapar påfrestningar som över lång tid ger upphov till skador, Många av skadorna kan kroppen reparera men som ordspråket säger: “droppen urholkar stenen inte genom kraft, utan att ofta falla” så kommer det till en punkt då inte kroppen hinner med att reparera. Så vad är det för vits med att reparera om man inte går till grundproblematiken?

Jag  arbetar med friskvård och livsstilsförändringar och angriper grundproblemet. Sluta gömma saker och ting i snö, för det kommer fram i tö.

Imorgon fortsätter jag att blogga och då handlar det om att förändra sin livsstil...

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera