Ny bok – Bli en vinnarskalle – handbok i mental träning

Årets talare 2011 - Olof Röhlander - har helt nyligen släppt sin andra bok.  Den heter Bli en vinnarskalle och jag har precis läst den. Jag gillar Olof, använder en hel del material från hans böcker när jag undervisar och den här boken är riktigt bra - den också. Första boken och storsäljaren Det blir alltid som man tänkt sig finns numera som prisvärd pocketbok.

Den som en gång börjat jobba med sin personliga utveckling för att lära känna sig själv mer på djupet vet att den processen aldrig tar slut. Man vill veta mer, lära mer, förstå sina reaktioner och blir nyfiken på hur man kan leva så bra som möjligt genom att klara av svackor, kriser och stora förändringar i livet. Det är du som styr och väljer hur du ska leva ditt liv. Du måste förlita dig på dig själv och ett bra stöd är förstås kunskap ur böcker och att testa vad som passar just dig.

I sin nya bok lär Olof Röhlander dig bl a hur du ska jobba med föredömen, våga gå din egen väg, älska dåliga odds, följa din passion, tro på dig själv, våga vara målstyrd istället för resursstyrd, definiera vad som är framgång för just dig. Även mängder med tips för hur du gör när saker går åt fel håll, när du tvivlar på dig själv, när du har svårt att koncentrera dig på en viktig uppgift, när du fått kritik, när något känns väldigt fel m.m.

Jag har streckläst boken och vuxit mentalt under tiden. Jag har lärt mig mer om problemlösning och fått insikten om att de flesta av oss upplever det jag gör från tid till annan. Det är processen i ditt dagliga arbete som är själva livet, inte slutmålet du har i sikte. Sommaren är ofta en bra period att tänka igenom sitt liv, fundera över hur du vill ha det under hösten, om du behöver lägga till eller dra ifrån på det privata eller professionella planet.

Olof har i sin bok gett oss 3 viktiga frågor man kan ställa sig när något känns fel. Dessa har han i sin tur fått från affärscoachen Brian Tracy. Jag citerar i förkortad version:

1) Ingår du i ett samarbete, är i en relation eller umgås med någon som du innerst inne vet är fel för dig?

2) Om du vetat det du vet idag, hade du då gått in i det här samarbetet eller den här relationen, jobbet eller dyligt? Ge dig tid att fundera över svaret.

3) Om svaret är "Nej, det hade jag aldrig gjort" och du fortfarande är kvar, hur länge ska det fortgå? Det måste förstås vara rätt timing ibland, men om du känner så här, se till att dra dig ur det här så fort du bara kan. Gör något åt det NU!

Ser fram emot att höra hur det går för dig i din personliga utveckling varken du läser Olof Röhlanders böcker eller inte.

 

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Ny bok – Bli en vinnarskalle – handbok i mental träning

  1. Pingback:

Kommentera