Jag har ilskan ge mig någonting att slåss för…

Ja så sa en klok kursare till mig när vi diskuterade militanta vegetarianer. I alla fall minns jag det så. Vi läste Humanekologi i Lund. Jag var tjugo någonting och jag skulle tippa att året var 1996. Vad man menar är så klart att ilskan är det primära inte vilket vad man väljer att slåss för. Om man nu väljer…

Bakom skärmen är stygg:)
Bakom skärmen är stygg:)

Jag erkänner att jag har haft det lite tungt med inspirationen på mina inlägg. Inte känt att jag haft något direkt som jag ville sätta tänderna i därför  letade jag input på nätet, på facebook och i olika bloggar.

Vad ville jag då skriva om efter denna djuplodande undersökning.

MBC, ketonmätare, kokosfett, kolhydratjakt?

Nä inget av det intresserade mig lika mycket som den griniga tonen, de ömma tårna och personangreppen.

Nätets baksida, att inte se den man hugger på. Att till och med kunna verka helt anonymt under ett snitsigt alias. Fegt och bara ett sätt att pysa ur sig all ilska man går och bär på. På nätet är det lätt att ösa på, kräka av sig och vara stor i korken. Visst är det härligt? ...eller?

En gång var jag arg i tre veckor. Det var vidrigt och jag önskar ingen människa att må så. Det är inte bra. Det är nedbrytande på både kropp, själ och nära och kära. Jag sprang tills jag hade blodsmak i munnen, skrek i bilen och sjöng skithögt till alla arga låtar jag bara kunde hitta. Det var mitt sätt.

Men har du ilskan så använd den till något konstruktivt.

Snälla använd den så att jag slipper höra mitt barn säga att det bara finns margarin i skolan.

Snälla använd den till att se till att forskning granskas.

Snälla använd den mot att ekonomiska intressen vinner över sanningen.

Snälla använd den till att bekämpa orättvisor.

Snälla använd den så att de de äldre på äldreboende kan få riktig mat.

Snälla använd den till att förändra dig själv och ditt liv.

Snälla använd den till något gott.

Ilska rätt använt är en kraft att räkna med. Spill inte ut den på att vara elak, slag under bältet och ösa ur dig personangrepp.

Jag VET att du är mycket bättre än så….

Må väl// Johanna

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Reflektioner den av .
Johanna Lanner

Om Johanna Lanner

Johanna är kostrådgivaren med författartalang och fyller sina inlägg med finurligheter, ironi och allvar. Johanna är utbildad massör, hudterapeut och kostrådgivare samt har läst ledarskap, humanekologi, filosofi, idrottspsykologi och friskvård. Målet för Johanna är att ingen tjockis någonsin ska behöva känna sig lika misslyckad som hon gjorde. Blogg.

5 thoughts on “Jag har ilskan ge mig någonting att slåss för…

  1. Profilbild

    Tone@handson-Kroppsterapi.se

    Mycket bra! Även alla som bloggar och får sig en känga då och då, stå på! Det finns flera som tycker det ni skriver är bra, än dom enstaka som är elaka och arga! En god norsk vän slutade med sin mycket viktiga blogg då han inte orkade mera hatpost. Trist för alla! Stå på! Heja heja!

Kommentera