Höstplanering i Skåne

För några veckor sedan samlades de flesta av oss  som skriver regelbundet på KRG (kostradgivarna.se)  i Nötesjö, Skåne. Vi behövde träffas, spåna och fundera över framtiden.

Idésprutande i små bikupor

Nötesjö värdshus

Miljön var fantastisk! Nära flygplatsen, men på landet. Korna ville lägga sig i våra diskussioner och muade friskt på emellanåt. Personalen på Nötesjö värdshus var helt fantastisk! De tricksade och fixade med alla våra önskemål. Och maten... smakrik, vällagad och riktig lågkolhydratsmat! Vi kan nog alla varmt rekommendera Nötesjö som ett kanonställe att mötas på. Läs mer på deras egen hemsida. Tipsa chefen om plats för er nästa konferens eller kick-off!

Nötesjö värdshus och dess fantastiska mat
(foto Birgitta Höglund)

Sidans utveckling

Med värme och välvilja vässade vi vad vi står för, vad vi vill och vad vi ska göra med denna sajt.  Ni kära läsare kommer se en del små och stora förändringar i själva strukturen på sidan och det kommer ske då och nu. Vi kommer fila på texter om vilka vi är och vad vi vill men i det stora hela kommer ni känna igen er.

När vi nu går mot höst så får vi återse Åse Falkman Fredrikson som haft ett välbehövligt sommarlov. Vidare välkomnar vi två nya kostrådgivare som kommer skriva regelbundet från och med nu. Det är Anna Hoffert som är väldigt kunnig inom sockerberoende och Cecilia Hedin som älskar träning och laddar för Vasaloppet (!). Övriga som arbetar med sajten ser ni till höger här i kanten. 

Veckomenyerna startar snart upp igen efter sommaruppehållet  och vi välkomnar även tillbaka våra olika gästbloggare. Först ut som gästbloggar är Lucas Fierro Smith (nästa vecka) och han är kostrådgivare och grym på träning.

Vi skakade också fram några nya tävlingar - håll utkik på fredag!

Egen utveckling

Förutom planerande så ville vi också förkovra oss. Anna Sparre kom och berättade om vetenskapen bakom vad en del av våra kunder tycker är flummigt. Vi säger nämligen ibland att någon bör stressa mindre istället för att fokusera på vad som finns på tallriken och är man van att bara tänka på kalorier och räkna kolhydrater kan det låta märkligt. Men det är vetenskap! Tack Anna!

Anna Sparre

Vår egen Therese Renåkerberättade om ganska nya tankar och forskning kring binjurar, sköldkörtlar och hormoner. Varför känner sig många kvinnor fula, feta och förtvivlade när de kommit över 40? Och varför går de inte ner i vikt? Hm, kan det finnas orsaker som inte har med kosten att göra... Så oerhört spännande... Lägg orden biokemisk reparation och progesteron på minnet! Therese är på gång med lite mer skrivande kring detta ämne så förhoppningsvis kommer det snart mer här på sidan om det. Tack Therese!

Therese Renåker

Vidare berättade härliga Ingela från LCHF-butiken om sin egen kostresa och hur butiken startade. Det blev som vanligt med Ingela, intressanta djupdykningar i innehållsförteckningar och information om hur olika tillsatser döps om till andra namn så att vi inte ska hänga med och förstå. Tack vare att Ingela är så strikt med vad hon tar in i sin butik behöver jag inte läsa innehållsförteckningen, det är skräpfritt!

Tack Ingela för att du berättade men framför allt för att du jobbar så hårt med att motarbeta socker och gluten i produkter och även onödiga tillsatser.

Förutom att jag höll låda en del så kom också Anne Aobadia och berättade om tidningen Mat&Hälsa. En mycket trevlig tidning tycker vi alla! Ni har väl inte missat deras fantastiska prenumerationserbjudande som finns just nu?

ERBJUDANDE!

Hälsningar från oss alla!

Gänget i Nötesjö (foto Peter Jiwesson)

Du kan läsa lite mer om var och en av oss här. Där hittar du också knappar till Blogin' som är ett verktyg om du vill vara säker på att alltid läsa just dina favoriter.

Mysiga kvällar, mysig miljö...
Print Friendly, PDF & Email

Postad i Reflektioner den av .
Profilbild

Om Pia Nyberg

Pia driver kostradgivarna.se och försöker hålla ordning på detaljerna och alla härliga skribenter. Ibland kommer ett eget inlägg men för det mesta består arbetet bakom kulisserna. Vardagen tillbringas med massera utanför Linköping, varmt välkommen till PIasMassage om du har vägarna förbi. (Mitt profilfoto: caba.se)

3 thoughts on “Höstplanering i Skåne

  1. Profilbild

    Vad mysigt ni verkar ha haft!
    En fråga: Nu kommer hösten och köttgrytornas tid. Hur ska man se på rotfrukter i köttgrytan som kokar med köttet men inte äts (blir ju överkokta oftast och inte så goda). Tar köttet och såsen åt sig kolhydraterna från rotfrukterna eller är det ok att ha dem med som smaksättning medan man kokar grytan (beror självklart på hur strikt man är, men någon som är väldigt strikt hur bör den personen tänka)?

    1. Therese

      Erika, en del kolhydrater fäller ut i såsen - det känns på att smaken faktiskt blir sötare, eller hur, inte bara själva aromen, utan sötman på tungan? Men det blir självklart inte alls lika mycket som om du skulle äta upp rotsakerna. (Köttet tar inte upp något alls.) Jag skulle personligen inte ha några problem alls med den lilla mängd som blir i såsen, man äter ju dessutom inte hur mycket sås som helst. MEN, för den som är känslig och triggar på den söta smaken, kan det bli galet. Var det svar på din fråga?!

Kommentera