Hälsoframgångar – mindre migrän med rätt kost!

Det kom ett mejl som jag gärna publicerar här. Tack Christina Sävevik för att du delar med dig!


Hej!

Var på en föreläsning med Annika Dahlqvist här i Herrljunga för snart 2 år sedan och jag ville gå ner i vikt men när hon började prata om att man kunde lindra migrän – då lyssnade jag noga.

Jag har hormonell migrän – alltså 3 dagar 2 gånger i månaden. Äter motsvarande Immigran 100mg. Har verkligen prövat allt från p-piller till mini-p, inget alls osv.

För 2 år sedan kom jag till Neurologen i Borås och där fick jag utskrivet en blodtryckssänkande medicin (svag dos och inget högt blodtryck) som på en del har migränminskande effekt. Åt dessa och blev bättre, men tyckte att jag ökade i vikt och efter att ha hört Annika så slutade jag med medicinen och kolhydraterna.

Migränen är inte borta men den är oftast lindrigare än förut. Jag måste ta migränmedicin, men inte lika mycket som tidigare. Kanske ska tillägga att jag haft migrän i drygt 17 år – jag fick det en månad efter att mitt sista barn föddes.

Har dock svårt att gå ner i vikt med LCHF, har flera böcker  o läser o läser men får inte till det. Äter väl antagligen för lite fett och borde kanske låta bli en del grönsaker men färgen gör mycket på talriken, eller så äter jag för stora portioner.

MVH

Christina Sävevik

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Reflektioner den av .
Profilbild

Om Pia Nyberg

Pia driver kostradgivarna.se och försöker hålla ordning på detaljerna och alla härliga skribenter. Ibland kommer ett eget inlägg men för det mesta består arbetet bakom kulisserna. Vardagen tillbringas med massera utanför Linköping, varmt välkommen till PIasMassage om du har vägarna förbi. (Mitt profilfoto: caba.se)

Kommentera