Dalasemester med lyx och vildmarksliv

Grillad Röding med Getostsallad och Kantareller

Njutsemester i Dalarna

Så var då sommarens semesterresor till ända för min del. Två vändor till Särbons stuga i Sörmlandsskogarna blev det och nu var det min lilla stuga i norra Dalarnas fjälltrakter som fick ett besök.

Det har verkligen varit en avkopplande vecka, helt utan dator, TV och annat eterbrus. Här var det bara forsens brus och fågelkvitter som hördes.

Jag har aldrig varit den som varit road av shopping, när det gäller kläder, smink, smycken och annan flärd. Min lyx i tillvaron är istället att njuta av små guldkorn när det gäller boende i fin, gammaldags miljö.

Så vad passade bättre än att inleda semestern med en natt på Åkerblads i Tällberg. Vi bodde där en natt även förra året, det här är verkligen den typen av guldkant som både jag och L tycker bäst om. Här kan Du läsa mer om den vistelsen.

Vi hade riktig tur den här gången, fick vårt bokade dubbelrum mot gården uppgraderat till en svit med balkong och utsikt över Siljan. Jacuzzi hörde också till, så lyxen blev ännu mer njutbar.

Jag hade vanan trogen tagit med lite gott till kvällsmat. Det var verkligen härligt att sitta ute på balkongen och äta i lugn och ro, bara vi två.

LCHF-supé på Åkerblads i Tällberg

Poolanläggningen hade vi också för oss själva, för trots att hotellet var fullt, så försvann alla gäster framåt kvällen. Tom Jones uppträdde på Dalhalla fick vi veta, så många gäster hade köpt ett paket med boende och konsert.

Vi avslutade dagen med en promenad ner till Siljan. Sov gott i sköna sängar till ljudet av hällande regn som smattrade på taket. Frukostbuffén fick därför intas inne, mycket gott som passar två LCHF-are fanns på den.

LCHF-frukost på Åkerblads
Vackra blommor i Tällberg

Nedan följer lite bilder från vildmarkslivet i min enkla stuga. Även om det är härligt med fint hotell ibland, så njuter jag bäst av att bo i ensamheten i mitt eget lilla paradis. Matlagning ute i det fria blev det en hel del av, då smakar det som allra bäst.

Fisket gick tyvärr dåligt, så det var tur jag hade några rödingar med, som jag fått av min Syster, som brukar ha bättre fiskelycka.

Fyllde dem med timjan och citronmeliss, saltade och pepprade in och utvändigt först. Penslade sen med smör och grillade några minuter på var sida i halster. Hade ingen pensel i stugan, men det gick precis lika bra med ett tallskott 🙂

Serverade fisken med smörfrästa fjällkantareller och en fräsch sallad med päron och en mild men ändå smakrik getost, Getrulle från Herrö Getgård. Lite som ett mellanting mellan Chèvre och Camembert.

Ringlade avocadoolja med citron och strödde sist pumpakärnor över det hela.

Getostsallad med Päron
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Dalasemester med lyx och vildmarksliv

 1. Profilbild

  Hej Birgitta!
  Låter som om du haft en underbar semester. Att få leva nära och med naturen som tyvärr är få förunnat är fantastiskt. Jag och min sambo har snart bott i vårt lilla hus vid sjön i ett år och vi njuter varje sekund av lugnet som råder och luften vi andas. Vi har också en liten "fors" som rinner längs med vår tomt och vidare ner i sjön. Ljudet från vattnet är både lugnande och meditativt.
  När det gäller att fiska så har vi ännu inte fått något "napp" men känslan, smaken och upplevelsen som man får när man fångat egen fisk och tillagar den ute är obeskrivlig och helt enligt Paleo.
  Ha en fortsatt fin sommar! /Jenny

  1. Profilbild

   Inläggsförfattare

   Hej Jenny. Det är verkligen härligt att ha möjligheten att vistas ute i skogen så här ibland. Ni har det ju ännu bättre, som får göra det på heltid.
   Jag har fiskat mycket förr, ska försöka ta upp den vanan igen, nu när min rygg klarar att stå upprätt lite längre.
   Njut av livet och all god mat ni lagar därute på landet, som vi andra får ta del av 🙂

Kommentera