Salviakyckling med parmesan

Jag gillar att göra om recept så att de blir LCHF-godkända och med så få tillsatser som möjligt. Det här receptet kommer från Christian Campogiani på TV4:s Förkväll och är ursprungligen en italiensk pastarätt med bland annat sött vin i. Min variant är betydligt hälsosammare och säkert lika god!

800 g kycklingfilé
3 kvistar salvia (bladen), alt. ett par tsk torkad salvia
4 dl vispgrädde
1 dl riven parmesan
1 kg vitkål (gärna färsk)
Smör att steka i
Salt och vitpeppar

Strimla kycklingfiléerna och bryn dem i smör i en stekpanna. Salta och peppra lätt. Grovhacka salvian och låt den steka med i ett par minuter. Häll på grädden och låt såsen sjuda ihop. Blanda ner riven parmesan och smaka eventuellt av med salt och vitpeppar. Strimla vitkålen fint och doppa den i en stor kastrull med kokande lättsaltat vatten innan du häller av den i ett durkslag (om du inte har färsk vitkål kan den behöva koka någon minut för att mjukna något). Lägg upp vitkål och lägg på kyckling och sås, garnera ev. med lite riven parmesan och färska salviablad. Tar man mycket sås blir det som på bilden. 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Salviakyckling med parmesan

    1. Cecilia Hedkvist

      Inläggsförfattare

      Toppen! Jag lagade detta igår men då ville min sambo grilla kycklingen så jag gjorde bara såsen i en kastrull. Blandade då i lite mer parmesan och dessutom 1/4 buljongtärning (från LCHF-butiken). Det blev jättegott!

Kommentera