Multifunktionella köksredskap

När jag jobbar som kostrådgivare handlar det sällan bara om kosten. Vi diskuterar hela livssituationen för klienten, man är egentligen mer en hälsocoach med spetskompetens inom lågkolhydratkost. Vi kan glida in på alla möjliga ämnen och det är alltid roligt att ha några ”ess i rockärmen”. Här ska du få två lite annorlunda tips av mig. Jag har upptäckt vad man kan använda en brödkavel och stekgaffel till mer än i köket. För mig är de numera nästan oumbärliga. Och när jag skriver listan som jag packar efter när vi åker på semester så finns de förstås med.

Jag har lite besvär med min rygg emellanåt, det liksom låser sig i bröstryggen och det påverkar rörlighet och andning på ett väldigt obehagligt sätt.
Kiropraktorer och naprapater har tjänat åtskilligt med pengar på mig genom åren och större genomgångar är fortfarande viktigt för mig då och då, men nu har jag hittat ett ”akuttips” som även funkar på semestern när alla terapeuter är lediga. Detta tips fick jag av en sjukgymnast. Känner du en obehaglig låsning i ryggen så testa följande:

Du tar en brödkavel och så lindar du in den i något mjukt t ex en handduk eller lägg den i en vikt tunn yogamatta om du har en sån. Lägg dig ner på rygg med böjda ben så svanken är i golvet. Placera brödkaveln på tvären under stället i ryggen där du känner dig låst. Knäpp båda händerna bakom nacken, vik ner hakan mot bröstet, andas djupt och lugnt och försök slappna av. Flytta dig gärna några ggr upp och ner och känn var det tar bäst. Ibland hör man ett lite knäpp och så lättar det på trycket i ryggraden. Ibland knäpper det inte, men känns bra ändå. Skönt att ta till när man inte kommer åt en terapeut eller när man t ex legat i en dålig säng på semestern. Du kan göra detta dagligen om du vill, det är inte farligt eller skadligt (avstämt med min duktiga kiropraktorkollega).

Visst är det härligt med ett härligt ryggkli, riktigt som björnen Ballou 🙂 När man ber maken om hjälp så lessnar han ganska snabbt, men det gör inte en plastgaffel. När man är torr i huden, har myggbett som sitter så man inte når dem eller solbrännan håller på att lossna då är det underbart att rafsa sig ordentligt. En stor njutning! Du köper en vanlig stekgaffel i plast på ICA eller motsvarande för 25:-. Den slits inte ner som en ryggkliare i trä och är enkel att stoppa ner i packningen eller ha vid sängen.

Njut av sommaren!

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Multifunktionella köksredskap

  1. Profilbild

    agnetha malmberg

    Tack snälla för ett toppentips ska absolut prova detta. Precis som du skriver så är man inte bara kostrådgivare. Jag har mycket nytta av min coach-utbildning när jag träffar klienter.

Kommentera