LCHF och dålig blodcirkulation

Anna undrar: Jag har en väldigt dålig blodcirkulation. Äter Lchf proteiner, grönsgönsaker och fett. Kompletterar med B och D-vitamer, magnecium. Tränar på Friskis & Svettis indoor walking och cirkelgym. Men min blodcirklation är så jobbig går ständigt och fryser, kalla händer och fötter även ansikte har fått hudutslag som är röda. Vad ska jag göra finns det något extra som jag kan typ lägga till i min mat?Anna

Therese Renåker svarar: Hej Anna! Självklart är det svårt att svara på din fråga utan att veta mer om hela din fysik och hälsa, men jag kan ge dig några frågor och funderingar iallafall.

Vet du med säkerhet att det är din blodcirkulation som är dålig? I så fall undrar jag om du t ex äter salt? Många hälsomedvetna människor verkar helt ha tagit bort saltet ur maten, och det kan verkligen ställa till det ordentligt. För mycket och för lite skämmer det mesta, som man säger.

Jag tänker också att orsaken till din frusenhet lika gärna kan vara att hela din ämnesomsättning är låg... Äter du tillräckligt mycket? Får du i dig tillräckligt med fett till exempel? Fungerar din sköldkörtel som den ska? Denna är t ex beroende av jod (som finns i jodberikat salt - här kom vi visst tillbaka till saltet igen!).

Som sagt, det är svårt att ge några riktigt vettiga svar när jag inte vet mer om dig. Om detta är ett stort bekymmer för dig tycker jag du ska gå till din vårdcentral och be dem kolla upp det lite närmare. Det är inte skönt att gå omkring och frysa, och det är heller inte meningen!

Varm kram till dig!

Kloka Therese

PS. Fler frågor från våra besökare hittar du i vår Frågelåda.

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Frågelådan den av .
Therese Renåker

Om Therese Renåker

Therese är den kloka kostrådgivaren som i sin dagliga verksamhet specialiserat sig på kvinnor och kvinnors hormoner. Med ett stort intresse för människans livsbetingelser i allmänhet och hälsa i synnerhet ger Therese oss perspektiv på vad som händer och sker i och runt omkring oss. Therese är verksam som rådgivare, utbildare, skribent och föreläsare med hemmabas i Norrköping. Egen blogg

4 thoughts on “LCHF och dålig blodcirkulation

  1. Profilbild

    Sari

    "har fått hudutslag som är röda" - låter som du kanske får i dig något som du inte tål... Själv får jag utslag om jag äter mjölkprodukter.. Men det finns ju även annat man kan vara överkänslig för...

  2. Profilbild

    Anna

    Hej:) Tack för era svar, har tagit massa prover hos husläkaren men alla var bra förutom att glukos värdet var lite högt. Ska tillbaka till husläkaren i augusti ska då be att få göra ett test till om sköldkörteln. Gustaf jag vet inte vad du fick LCHF-proteiner ifrån, jag skrev väll då lite dåligt så du inte förrstod, synd.

Kommentera