Jag skapar rubriker…

Jag tänkte att jag så här i semestertider både skulle rationalisera mitt eget skrivande och samtidigt ge tidningarna en del rubriktips. Med tanke på att det mesta som skrivs i den så kallade kvällspressen ändå bara är rena påhitt och saknar all vetenskaplig och journalistisk stringens så kan ju vem som helst skriva dessa ”nyheter” tänker jag. Så, vad tror ni om…

”LCHF fördubblar risken att dö i trafikolycka”
(Varför? Jo, de som kör bil drabbas ju oftare av trafikolyckor än de som inte kör bil. Och LCHF:are kör bil. Säkert både dit och hem, därav den dubbla risken.)

”LCHF ger röda hund”
(Öh va? Jo, alla vaccineras ju mot detta idag. Men någon måste ju få det, annars finns ju inte sjukdomen, typ. Och eftersom LCHF:are verkar allmänt motsträviga så har de säkert inte vaccinerat sig och då kommer de få röda hund. )

”LCHF orsakar benbrottskaos”
(Kaos är bra i rubriker, har jag hört. Och med allt smör som LCHF:are dräller omkring sig måste ju risken att halka öka minst trefaldigt. Det säger sig självt och behöver inte vederläggas ytterligare.)

”LCHF ger dåliga tänder”
(LCHF:are äter inget socker, så då måste de få sämre tandhälsa.  Motsägelsfullt visst, men det har hittills inte varit något hinder för rubriksättarna.)

”LCHF – en katastrof för folkhälsan”
(Katastrof är också ett bra ord, det drar blickarna till sig. Visserligen påstår de som äter LCHF att de mår väldigt bra och deras hälsovärden ligger i topp, men det kan absolut inte vara bra i längden. Det behöver man inte vara nån Einstein för att räkna ut…)

”LCHF – värst för barnen”
(Barn är utomjordingar och kräver alltid specialkost, de kan absolut inte äta samma mat som vi vuxna. Och absolut inte LCHF – ve och fasa! MÅSTE åtföljas av en bild på urgullig bebis med trillande tår i ögonvrån. )

”LCHF gör himlen svart”
(Det välbekanta faktumet att LCHF:are vräker i sig mer kött än alla andra leder osvikligt till större utsläpp av (svarta) växthusgaser. Den svarta himlen djupnar och förstärks ytterligare av det svarta moln som vilar tungt över alla LCHF:ares rabiata, argsinta huvuden.)

”LCHF gör dig arg och elak”
(De säger att de mår bra och de ler och är odrägligt pigga, men titta bara vad som händer om vi påstår att de är orsak till all världens ondska, att de orsakar sina barns för tidiga död och förstör planeten. Då blir de jättearga.)

Vad säger ni? Det borde väl räcka till några löp åtminstone, i sommarens nyhetstorka…

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Reflektioner den av .
Therese Renåker

Om Therese Renåker

Therese är den kloka kostrådgivaren som i sin dagliga verksamhet specialiserat sig på kvinnor och kvinnors hormoner. Med ett stort intresse för människans livsbetingelser i allmänhet och hälsa i synnerhet ger Therese oss perspektiv på vad som händer och sker i och runt omkring oss. Therese är verksam som rådgivare, utbildare, skribent och föreläsare med hemmabas i Norrköping. Egen blogg

6 thoughts on “Jag skapar rubriker…

 1. Profilbild

  Maria Nilsson

  Haha ... ja, Therese! Några av dem är tyvärr inte ens osannolikt att de kommer att dyka upp! LCHF-motståndarna och andra hälsomoståndare har då inga gränser för vad säger för att motverka den våg av god hälsa som hotar deras försäljning av hälsovådliga livsmedel. Detta inspirerar mig till att drömma om vilka rubriker jag skull VILJA se i tidningarna framöver.

  1. Therese

   Tror dessvärre du har rätt Maria, tidningarna kan skriva vilka galenskaper som helst. Och ibland är det skönt att få dra på munnen åt eländet... 😉 Men du får gärna skriva om dina "Drömrubriker"! 🙂

 2. Profilbild

  Mona

  Oj... Men du får inte glömma orden "sex" och "heta". Det brukar vara oerhört populärt och återkommer i flera rubriker varje dag.
  Varför inte "Så får du heta sexnätter med LCHF" ? 🙂
  (det vet vi ju alla vad man kan göra vispad grädde..?)

  Inte för att jag vet varför nån skulle vilja läsa det, men det är mycket i kvällspressen som jag inte vill läsa..

 3. Profilbild

  Peter Andersson

  "LCHF orsakar Nakenchock!"

  Den kan ju faktiskt vara sann, det beror på hur länge man väntar med att titta sig i spegeln efter att man har gått över till vår diet... 🙂

 4. Profilbild

  Ulla-Karin Lundberg

  Toppenrubriker !!
  Skriv, skriv, skriv ....,,
  Med dessa rubriker kommer massor med folk att köpa tidningarna !
  Det roliga är ju då att de kommer att få lära sig äta bra mat, och må bra dessutom !

Kommentera