En riktigt skön lördagkväll …

... hade jag i går. Middag med svärmor och svärfar för att fira Olof. Makens andranamn och svärmors far. Ja, det är egentligen Olof när detta publiceras på söndagen men eftersom vi hade nya åtagande då så passade vi på att fira en dag i förväg.

Jag har den stora glädjen att ha en koloni där det nu börjar svämma över av olika grödor. Därför försöker jag väva de flesta måltider kring det som kan grävas upp och knipsas av. Just nu finns det rödbetor, zucchini, sallad, lök, lite potatis och olika sorters bönor. I kväll kokade jag rödbetor, rödlök och potatis. Supergott med ett kryddsmör.

Detta örtsmör är gjort av 100 g rumsvarmt smör som blandas med hackade örter. Jag hade dill, basilika, timjan och lite ananasbasilika. Klipp ner och blanda med salt och peppar. Rulla in smöret i plastfolie, forma till en korv och lägg i kylen.

På min uteplats har jag nu mängder av blomsterkrasse. Blommorna som går i orange, gult eller laxrosa är ätbara och gör salladen vacker. Huvudsalladen är jättefin på kolonin men rucolan som är svår att lyckas med är köpt.

Till alla härliga grönsaker och det goda örtsmöret åt vi lättkokt torsk. Jag brukar hälla kokande vatten över fisken, lägga på locket på kastrullen och låta fisken stå i det varma vattnet utan ytterligare kokning. Då blir fisken färdig utan att bli torr.

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Fisk, Mjölk- och gräddfritt den av .
Profilbild

Om Klara Desser

Kostrådgivare men också välkänd och omtyckt kokboksförfattare med nu hela 13 titlar bakom sig. Från början grafisk formgivare, en utbildning som tillsammans med ett stort intresse för matlagning och hälsa resulterade i en karriär som kokboksförfattare. Äkta maken Hans Desser tar de aptitretande fotografierna och det mesta av jobbet med kokböckerna försiggår i parets kök i Svedala utanför Malmö. Gör regelbundet recept till Expressens LCHF-bilaga och planerar för kommande böcker.

8 thoughts on “En riktigt skön lördagkväll …

 1. Profilbild

  Lotte

  Ser väldigt gott ut!
  Hos mig växer ruccolan som ogräs men all annan sallad äts upp av de äckliga sniglarna hur jag än försöker skydda och täcka över den och hur många sniglar jag än dödar......

 2. Profilbild

  I min förra trädgård tog ruccolan först över en hel pallkrage och roade sig sen med att sprida sig i springorna mellan plattorna på uteplatsen...aldrig mer ruccola säger jag bara! Vare sig i trädgården eller på tallriken.

  En sån glädje med en välfylld kolonilott! Mitt grönsaksland är ännu så länge bara en tänkt yta...

 3. Profilbild

  Lotte

  Jag älskar (tack o lov) ruccola och äter massor, men det vore gott att blanda med olika sorters sallad! Nåväl, med hjälp av två mördarturer morgon o kväll och skålar med öl o växthus så blir det iallafall lite grönsaker kvar att äta
  Tur man äter LCHF och inte är en veggo!!!

Kommentera