Äntligen lite sommarvärme!

Härligt att äntligen kunna sitta ute och ha dörrarna öppna. Kanske är det regn i morgon eller där du bor, men vi hoppas på fler sådana här dagar. Jag känner mig i alla fall lite svältfödd.

Håller på och förbereder firandet av mannens födelsedag och dukning och maten är färdig. Det är härligt med blommor som man kan äta och det gäller till exempel ringblomma och gurkört. I dag fick jag så många blommor så det blir till både salladerna och som dekoration på borden.

Barnen får sitta vid ett eget bord eftersom dottern bestämde det. Att duka med udda tallrikar är vackert och passar mig. Håller mig gärna inom samma färgskala och blått har jag mycket av.

Nötter och mandel till fördrinken med egen odlad grönmynta. Eftersom det är mannens födelsedag så finns det även chips på lut. Ska försöka hålla mig borta från dem!

Det blir sedan köttfärsbiffar kryddade med lchf-butikens barbeque-krydda och ajvar. Vanlig hederlig tsatsiki + en rödbetsröra (kokta rödbetor mixade tillsammans med parmesanost, majonnäs och smaksatt med senap, salt och peppar), en sallad gjord på en blandning av cocktailtomater och stekta halloumitärningar. Även ugnsrostade morötter som kryddats med vitlök, limeskal , olivolja och salt och peppar.

Ja, det kommer nog att bli gott! Hoppas att ni har det bra!

Print Friendly, PDF & Email

Postad i Reflektioner den av .
Profilbild

Om Klara Desser

Kostrådgivare men också välkänd och omtyckt kokboksförfattare med nu hela 13 titlar bakom sig. Från början grafisk formgivare, en utbildning som tillsammans med ett stort intresse för matlagning och hälsa resulterade i en karriär som kokboksförfattare. Äkta maken Hans Desser tar de aptitretande fotografierna och det mesta av jobbet med kokböckerna försiggår i parets kök i Svedala utanför Malmö. Gör regelbundet recept till Expressens LCHF-bilaga och planerar för kommande böcker.

One thought on “Äntligen lite sommarvärme!

  1. Profilbild

    Vilka vackra tallrikar! Jag är en trogen loppis-besökare, har samlat på mig lite udda fina glas som jag brukar duka med.
    Stockholm bjöd igår lördag på sol coh värme, med regn sent på kvällen! Idag är det varmt, molningt med lite sol.

Kommentera